Показаха новата хиперкола на Pagani ВИДЕО

  • 07.09.2022 9:02 /
  • 2977 /
  • 0
Показаха новата хиперкола на Pagani ВИДЕО

Компанията Pagani разкри някои детайли около новата си хиперкола. Моделът, известен с индекс С10, ще получи двигател V12 на Mercedes-AMG, механична скоростна кутия и разпознаваема външност. Премиерата на колата ще се състои на 12 септември, а засега фирмата интригува с промоклип, в който може да се забележи екстериора и разкошния салон. 

Снимка на колата изтече в мрежата още в началото на годината, но видеото разкрива някои нови детайли

Видеото потвърждава, че С10 ще запази всичките характерни черти на Pagani, в частност, кръглата оптика и квартетът от ауспуси.

Колата ще бъде задвижвана от битурбомотор V12 6.0 на Mercedes-AMG, който ще работи в комбинация с преселективен робот.

Механичната скоростна кутия ще бъде предлагана като опция. По мощност колата ще е близка до Huayra R, тоест може да се разчита на около 850 конски сили, а и повече.

По думите на производителя, основно внимание в С10 е обърнато на намаляването на теглото, затова дизайнът не е претърпял съществени изменения. 

Ако сравняваме С10 с Huayra, то първата ще се различава по предницата, фаровете и задницата. Впрочем, най-забележимата разлика ще е панорамният покрив в стил Sky View на Bugatti Chiron.

Не е изключено, че в С01 ще може да бъдат видени препратки към Huayra Codalunga. Това е дългоопашата версия на обикновената Huayra, вдъхновена от спорните прототипи за "Льо Ман" от 60-е години на миналия век. 

КОМЕНТИРАЙ