Показаха новата суперкола Mercedes-AMG GT, станала е още по-бърза ВИДЕО

  • 24.08.2023 12:50 /
  • 12819 /
  • 0
Показаха новата суперкола Mercedes-AMG GT, станала е още по-бърза ВИДЕО

В САЩ новият Mercedes-AMG GT беше представен на автомобилно ретро шоу. Суперавтомобилът от второ поколение ще бъде пуснат в продажба от началото на 2024 г. Подробности за новата кола бяха разкрити на официалния сайт на Mercedes-Benz.

Новият Mercedes-AMG GT запазва характерния си силует с дълъг преден капак. Огромната "уста" на радиаторната решетка е комбинирана с наклонени диодни фарове. В същото време линиите на каросерията са станали по-плавни и елегантни и се е появило задно антикрило.

Въпреки познатия дизайн, вътрешността на колата е сериозно променена. Купето се е "сродило" с кабриолета Mercedes-AMG SL и нараства по размери - до 4728 мм дължина с междуосие от 2700 мм. Това е направило възможно добавянето на задни седалки и увеличаване на обема на багажника до 321-675 литра.

Интериорът съчетава кожа, алкантар и въглеродни влакна. Суперавтомобилът Mercedes има виртуален приборен панел и сензорен екран.

Това са 10-те най-евтини електрически автомобила в Европа СНИМКИ

Новият Mercedes-AMG GT запазва 4,0-литровия туин-турбо V8 двигател, но е увеличен до 476 к.с. в базовата версия и 585 к.с. във вариант GT63. В последния случай ускорението до 100 км/ч отнема 3,2 секунди, а максималната скорост е 315 км/ч. По-късно ще се появи хибридна модификация от най-висок клас.

Lexus показа новия си впечатляващ кросоувър с много нисък разход на гориво СНИМКИ

Иновациите са 9-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на всички колела. Освен това суперавтомобилът Mercedes получава спортен заден диференциал, управляеми задни колела и активни стабилизатори. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ