Показаха как ще изглежда следващата електрическа Skoda

  • 09.04.2024 8:47 /
  • 3276 /
  • 0
Показаха как ще изглежда следващата електрическа Skoda

Дизайнерът на чешкото издание Auto.cz създаде рендерни изображения на новия електрически кросоувър Skoda Epiq. Skoda ще започне да продава този автомобил през следващата 2025 година, пише Факти бг.

През март 2024-а стана известно, че Skoda планира да пусне новия кросоувър Epiq на поточната линия. Тогава чешкият автомобилен гигант показа концепцията на този кросоувър.

Сега можем да си представим как ще изглежда производствената версия на тази концепция. Какво знаем до момента за Skoda Epiq? Тази кола ще бъде изградена върху новата платформа MEB Entry.

Платформата е предназначена специално за създаването на електрически автомобили. На същата платформа от VW също планират да изградят, например, изцяло електрически хечбек Volkswagen ID.2.

Интересното е, че тази платформа е предназначена само за електрически автомобили с предно задвижване. Epiq ще бъде такъв компактен кросоувър от Skoda. Дължината му ще е 4.1 метра, ще има просторен салон и багажник с обем 490 литра.

Автомобилите Skoda винаги са се отличавали с просторен интериор и голям багажник и тази също няма да прави изключение. Все още не е известно каква електрическа мощност ще получи този кросоувър.

Твърди се само, че пробегът на топ версията ще достигне 400 км според тестовия цикъл WLTP. В стандартната версия пробегът ще бъде по-малък. Разбира се, някои съвременни електрически кросоувъри имат много по-голям пробег.

Но Epiq ще принадлежи към достъпните модели, затова и пробегът му ще е толкова малък. Що се отнася до цената, Epiq ще струва около 25 000 евро. Това е цената на стандартната конфигурация. Компанията Skoda ще представи официално Epiq през 2025 година.

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ