Показаха автомобилите на световните лидери, има и изненада

  • 30.01.2023 8:53 /
  • 10803 /
  • 1
Показаха автомобилите на световните лидери, има и изненада

Ясно е, че специални коли возят държавните лидери. Но някои от тях са по-специални. Представяме ви няколко блестящи автомобила и… една изненада, пише Марица бг.

Президентът на САЩ 

 

 

Един от най-важните хора в света се нуждае от специален и сигурен транспорт, където и да отиде.

Целият му кортеж пристига със самолет Boeing C-17 Globemaster броени часове преди визитата, докато самият президент лети със своя прочут Air Force One.

Официалната кола е известна като „Звярът“ или Cadillac One. Стъклата са дебели 13 сантиметра и не дават шанс на който и да е куршум. Пълна е с всякакви бойни защити и оръжия, но те се пазят в тайна. Безспорно - номер 1!

Британският премиер

 

 

Той е возен от Ягуар XJ Sentinel, който също е брониран, но далеч от защитата на тази при американския му колега. Не се съобщава точният двигател, но се предполага, че става въпрос за тунинговани V8 или би-турбо дизела V6.

Ягуарът има врати, които издържат на  бомби, стъклата на куршуми, а подът е подсилен, за да оцелее при мина.

Френският президент

 

 

Да, Ситроен C6 вози Еманюел Макрон и предшествениците му. Това е най-голямата и най-луксозна версия на прочутата марка, снабдена отпред с V6 мотор. Със сигурност не е най-вълнуващата кола в баровските категории, но е традиция за френския държавен глава.

Причината е атентат, при който оцелява легендарният Шарл дьо Гол, докато се вози в Ситроен DS. Това е знак - френските президенти ще се возят само с френската машина.

Испанското кралско семейство

 

 

Испания има автоиндустрия, макар и под шапката на WV. Но кралското семейство се доверява на Ролс-Ройс Рhantom IV, като притежава два броя от 1952 година. Абсолютният връх!

И двата са боядисания в черно, като са извършени дейности по възстановяването им, превръщайки ги в едни от най-добрите от този модел в света. А са два по елементарна причина - единият таван е твърд, а другият сгъваем.

Китайският премиер

 

 

Той се доверява на местната гордост Хонджи L5 за разлика от повечето източни лидери, които залагат на Мерцедеси и БМВ. Това е най-лъскавата кола на китайския производител. Автомобилът наподобява на Ролс-Ройс, но си има своите уникални моменти.

Навсякъде се виждат червени елементи, които напомнят на китайския флаг. Този Хонджи предлага два мотора - 4,0-литров би-турбо V8 или 6-литров V12.

Японският император

Cadillac One вози US президента, колегата му в Уругвай със

Тойота Century е най-луксозната кола, произвеждана от който и да е японския концерн и една от най-яките на целия световен пазар изобщо. Предишният модел беше единственият японски с 12-цилиндров двигател.

Сегашната Тойота Century беше представена през 2018 година с 5-литров V8 мотор, ъпгрейднат до хибриден, който задвижва само задните колела. Японският император, разбира се, има специална версия, разработена според неговите изисквания, които включват подвижен мек покрив.

Папата

 

 

Той залага на Мерцедес-Бенц ML-Class „Папомобил“. Главата на Католическата църква има още няколко коли, като всички са боядисания в бяло и имат прозрачна платформа отзад, защитена от куршуми. Настоящият папа обаче използва G-класа, която е с отворен покрив, за да може да бъде по-близо до хората.

Президентът на Уругвай

 

 

Да, няма шега, той оглавява нашата класация с „Бръмарче“ на Фолксваген. Говорим специално за Хосе Мухика, който оглавява южноамериканската страна в периода 2010-2015 година. Известен е като „най-бедният президент в света“, макар да не е точно така.

Просто дава всичките си пари на хората и се движи в този малък немски симпатяга. Мухика получава оферта да продаде легендарният WV Beetle. Обявява го на търг, като „Бръмбарът“ стига цена от 1 милион долара. С парите от "сапунерката" президентът купува 10 високопроходими камиона и ги подарява на Уругвай.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • карт
    30.01.2023 20:31
    това е мнооого старо !