Показаха новия Dodge Charger, вижте цените и какво оборудване има СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/pokazaha-noviya-dodge-charger-vizhte-cenite-i-kakvo-oborudvane-ima-snimki Auto.blitz.bg
Показаха новия Dodge Charger, вижте цените и какво оборудване има СНИМКИ

Американската компания Dodge, част от международния концерн Stellantis, обяви цените на новия електрически спортен автомобил Charger Daytona.

Новият Dodge Charger Daytona ще излезе на пазара като купе и първоначално ще се предлага само в електрическа версия и със задвижване на четирите колела. Седанът ще се предлага в началото на 2025 г., а бензиновите версии ще се появят едва следващото лято.

Новият електромобил Dodge Charger е значително по-скъпа от своя бензинов предшественик. Базовата версия R/T струва $59 595.

Заслужава обаче да се отбележи, че електрическият автомобил е по-мощен: стандартната му мощност е 456 к.с., а пиковата мощност е 496 к.с. Ускорението до 100 км/ч става за 4,7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 220 км/ч. Пробег след зареждане - 510 км.

Оборудването на Dodge Charger R/T включва безключов достъп, 18-инчови джанти, двузонов климатроник, виртуален приборен панел, 12,3-инчов сензорен екран, електрическа седалка на водача, отопляеми предни седалки, Alpine акустика с 9 високоговорителя и комплект за системи за сигурност.

Купето Dodge Charger Daytona Scat Pack за 73 190 долара има двигател с мощност 630 к.с. стандартно и 670 к.с и в пикова мощност. Той е в състояние да ускори до "стотица" за 3,3 секунди и да достигне 216 км/ч, но има значително по-малък пробег след зареждане от 418 км.

Но пък този Dodge Charger получава 20-инчови джанти, адаптивни амортисьори и спирачки Brembo. Интериорът му е облицован с кожа и велур, има проекция на предното стъкло, отопляеми задни седалки и вграден видеорегистратор.

Предлагат се и пакети с опции. Plus Group за $4,995 Plus Group добавя вентилирани седалки, 360-градусови камери, електрическа врата на багажника и безжично зареждане за смартфони. А пакетът Sun & Sound ($2495) включва панорамен покрив и по-мощна аудиосистема.

 

 

 

 

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Що питаш
преди 4 седмици

Жал ми е за Стелантис...

Откажи