Подводен Audi RS Q8 или как да потопиш 250 хил. евро на равно място СНИМКИ

  • 01.02.2020 8:50 /
  • 11988 /
  • 1
Подводен Audi RS Q8 или как да потопиш 250 хил. евро на равно място СНИМКИ

В Нидерландия се е случил необичаен инцидент: по неизвестна причина водачът е паднал във водоем с новото си Audi RS Q8 на стойност 250 хиляди евро. По-късно се изяснило, че колата е регистрирана едва на 4 януари, така че собственикът на кросоувъра му се е радвал за по-малко от месец.

Кросоувърът, "уловен" в река близо до холандския Ройвейк, далеч не е най-бюджетната версия на модела. Според местния портал 112groenehart.nl, цената му, заедно с опциите, включително 23-цолови джанти и черна решетка на радиатора, е 248 901 евро, докато цената на базовия RS Q8 е 200 хиляди евро.

Заслужава, обаче, да се отбележи, че това изглежда е първият регистриран случай на инцидент със свежия Audi RS Q8, който носи титлата на най-бързия сериен кросоувър на легендарната писта Нюрбургринг, оставяйки след себе си Porsche Cayenne, Lamborghini Urus и много други.

През очите на шофьора: Ето как Audi RS Q8 счупи рекорд на Нюрбургринг ВИДЕО

Процесът на изваждане на автомобила от водата е заснет подробно на фотографии. На мястото е пристигнал евакуатор, а самият процес на повдигане на колата от дъното е отнел три часа. Как скъпият кросоувър се озова в реката, не се съобщава, но се знае, че за щастие водачът е невредим - той е успял да се измъкне от потъващата кола.

RS Q8 е най-мощният кросоувър в линията на немската марка. Той е оборудван с четирилитров V8 двигател с мощност 600 конски сили и 800 Nm въртящ момент (аналогичен двигател е инсталиран и на Lamborghini Urus).

Вижте яка драг битка между Audi S3, BMW M135i, Mercedes-AMG A35 и VW Golf R ВИДЕО

Колата вдига 100 км/ч за 3,8 секунди, а максималната скорост е 305 километра в час. Може да се предположи, че водачът на това Audi RS Q8 не се е справил с управлението на мощния кросоувър и затова се е озовал в реката. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • вносител
    01.02.2020 18:50
    Очаквайте я на Горубляне, нов внос, гаранционна, тестови автомобил, без забележки...