Подгответе се за студа: Три неща, които трябва да направите на колата си

  • 02.10.2023 8:17 /
  • 10170 /
  • 2
Подгответе се за студа: Три неща, които трябва да направите на колата си

Трябва да започнете да подготвяте колата си за студения сезон в следващите дни, съветват експертите. Те посочват три основни неща, които ще ви помогнат да се справите със студовете без проблем.

1. Проверка и подмяна на техническите течности. Водачът може да направи това сам. Повечето течности вече са универсални, не е нужно да ги сменяте, просто проверете нивото. Но е наложително да налеете "зимна течност" в резервоара за чистачките.

2. Сменете гумите. По-добре е да направите това при 5-7 градуса по Целзий. Ако зимните гуми са чисто нови, тогава определено трябва да ги "разтъпчете", преди да започне студът - карайте 50-100 км със скорост до 60 км / ч, без рязко ускорение или спиране. Ако гумите са използвани миналия сезон, тогава преди да ги монтирате, трябва да ги проверите за повреди и дълбочина на протектора.

3. Проверка на акумулатора. През зимата автомобилът консумира много повече електроенергия, така че е необходимо да се провери нивото на електролита и да се зареди акумулатора. Също така си струва да обърнете внимание дали клемите са окислени.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • smopenue
    03.10.2023 0:30
    Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ----- https://min.lc/medbg
  • експерт
    03.10.2023 3:44
    съветите са добри. Дозаредете акумулатора в началото на зимата и после след 2 месеца. Намажете гумените уплътнения и обработете ключалките против замръз