Почувствайте разликата: Как пилот от Формула 1 шофира обикновен автомобил ВИДЕО

  • 28.09.2020 8:57 /
  • 2132 /
  • 0
Почувствайте разликата: Как пилот от Формула 1 шофира обикновен автомобил ВИДЕО

Робърт Кубица шофира по Нюрбургринг BMW M4 и зрелището е мното впечатляващо. Все пак трябва да бъдем честни и да признаем, че автомобилът му не е съвсем обикновен: това е подготвена за писта BMW M4 и тя е много бърза. 

Автомобилът обаче може да разкрие целия си потенциал само в най-умелите ръце (и крака), защото, както е известно, една малка грешка разделя движещия се с бясна скорост автомобил с онзи, който се забива в огражденията на пистата. 

Видеото е публикувано от блогъра Миша Шарудин, който живее в Нюрбург и е предоставил автомобила на бившия пилот от Формула 1 Робърт Кубица. 

На път към пистата Робърт разказва, че в периода на карантината се е упражнявал в шофиране по Нюрбургрингу благодарение на компютърен симулатор, но реалното усещане от езда по пистата е съвсем друго нещо.

Веднага щом гумите на автомобила докосват пистата и Кубица задава състезателно темпо, което не пада до самия край на обиколката, при което пилотът не спира с шегите по време на екстремното шофиране. 

Въпреки, че Робърт е приключил с кариерата си във Формула 1, сегашната му форма дава отлична представа за това, колко е голяма пропастта между обикновените шофьори и професионалните състезатели. 

КОМЕНТИРАЙ