Почина най-добрият продавач на коли в света (СНИМКИ)

  • 15.03.2019 10:20 /
  • 5331 /
  • 0
Почина най-добрият продавач на коли в света (СНИМКИ)

В САЩ почина Джо Джирард, който се прослави из целия свят след като бе записан в Книгата на рекордите "Гинес" заради рекордните си продажби на автомобили Chevrolet.

Световният рекорд е записан през 1973 г., докато младият Джо работи като мениджър продажби на нови автомобили и камиони в Merollis Chevrolet в град Ийстпоинт (щата Мичиган). През същата година той успява да продаде 1 425 машини, което доскоро се смяташе за официален световен рекорд. Като цяло, по време на кариерата си като мениджър продажби на автомобили - от 1963 до 1978 г. - Джо Джирард е сключил най-малко 13 000 сделки.

В началото на 80-те години Джирард се оттегля от автомобилния бизнес, като става мотивационен оратор и автор на пет книги за изкуството на успешните продажби. През цялото това време той активно шофираше из страната, като изнасяше собствен курс от лекции.

Какво караше Кийт Флинт от The Prodigy и мотоциклетната му битка с Михаел Шумахер (СНИМКИ/ВИДЕО)

Както съобщава Detroit Free Press, Джо Джирард умира на 28 февруари, два дни след като е получил черепно-мозъчна травма на главата след падане в собствената си къща. През есента на тази година той щеше да навърши 91 години.

Автомобилният пазар в Европа е изправен пред трудни времена, ето защо

Последните години от живота на най-добрия продавач на автомобили са били свързани със съдебни спорове и скандали относно собствения му рекорд. Преди малко повече от година Али Реда, мениджър продажби в автосалоните Les Stanford Chevrolet и Les Stanford Cadillac, решава да оспори рекорда, записан в Книгата на рекордите, заявявайки, че е успял да продаде 1582 автомобила за една година. Резултатът на Реда също така е подкрепен от концерна GM. На свой ред, от "Гинес" заявяват, че вече няма да актуализират категорията поради участието на GM в спора и липсата на обективна трета страна. В същото време, в последните коментари пред медиите, представителите на Книгата за рекордите все още наричат ​​Джирард абсолютен рекордьор. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ