Peugeot представи "радикален" концепткар (ПЪРВА СНИМКА)

  • 17.09.2018 19:53 /
  • 3762 /
  • 0
Peugeot представи "радикален" концепткар (ПЪРВА СНИМКА)

Компанията Peugeot разпространи първата снимка на "радикален" концепткар, чиято поява бе анонсирана в рамките на автомобилното изложение в Париж от шефа на марката Жан-Филип Импарато през май настоящата година. Съдейки по тийзъра, това ще бъде доста съвременна интерпретация на легендарния модел 504 Coupe. 

В интервю за изданието Autocar Импарато определи прототипа като "забележителен и радикален", а наскоро в профила си в Туитър той уточни, че работата върху колата тече вече две години. Предполага се, че шоу-кара ще стане предвестник на сериен модел и ще получи хирбидна или електрическа силова установка.  

 

Според предварителната информация, прототипът на Peugeot може да е построен на базата на лифтбека на 508. Колата от ново поколение вече има обща с Peugeot 504 и 504 Coupe особеност - разположена на предния капак емблема с името на модела.  

Шоу-кара ще стане част от програмата за електрифициране на моделната гама на Peugeot. От 2019 година всеки модел ще бъде предлаган с бензинов, дизелов и хибриден или електрически двигател. Видът електрически двигател - хибрид или изцяло електрически - ще зависи от размера на автомобила. Например, кросоувъра 3008 или седана 508 ще разполагат схирбдини двигатели, а ситикара 208 от следващото поколение ще има чисто електрически двигател.  

КОМЕНТИРАЙ