Пет продукта, които "Тесла" ще пусне на пазара през 2020 година

  • 01.01.2020 6:30 /
  • 3527 /
  • 0
Пет продукта, които "Тесла" ще пусне на пазара през 2020 година

"Тесла" е известна със своите иновации и технически постижения. Най-голяма популяност компанията е постигнала в САЩ, където има огромен успех и много добра репутация. 

В момента Илон Мъск активно покорява пазарите в Европа и Китай. За да бъде пред очите на всички постоянно и да продължи да се развива, ръководството на компанията "Тесла" полага много усилия за постоянното внедряване на иновации. 

Трябва да се признае, че не всички планове се сбъдват, 

Въпреки това, успехът е налице, много неща бързо се превръщат в реална продукция. 

Сега ще ви разкажем какво може да очакват през 2020 година почитателите на "Тесла" и в по-далечен план. 

1. Електрически кросоувър Tesla Model Y

Този модел демонстрира решителността и готовността на "Тесла" към пускането на нови, модерни модели автомобили. За първи път на публиката за бъдещия автоможил стана известно през март 2019 година, а още в наалото на 2020-а година производството може да започне. То ще стане масово към средата на идната година. 

"Модел Y" ще се отличава по размер от "Модел 3", ще има и люк. Също е ясно, че разликите ще са доста повече. Неприятен момент е само цената - 48 000 долара. 

Високите цени винаги са били минус на автомобилите на "Тесла". Все пак това е скъпо дори и според стандартите на електромобилите. Що се отнася до версията с два двигателя, то тя ще може да бъде купена за 4000 долара допълнително.   

С едно зареждане колата ще изминава 450 километра. Този показател не е лош, но е далеч от рекорда. Доставките се очаква да започнат през февруари или март. 

2 Обновления в автомоилите Tesla Model S

Първоначално се планираше автомобилът да бъде обновен още през 2019 година. Но след това плановете се промениха и компанията насочи усилията си към производството на други модели. 

Засега не е съвсем ясно, дали ще има обновления за моделите S, или "Тесла" изцяло ще зачеркне това в плановете си. 

Вероятно, в края на 2020 година интериорът ще бъде обновен, ще бъде добавена опцията Plaid с възможно най-голямата резолюция,

3. Електрически камион "Тесла"

През 2017 година комшанията съобщи, че ще пусне на пазара мощен и изцяло електрически камион  Tesla Semi. Това трябваше да се случи през 2019 година.

Но на тези планове не бе съдено да се сбъднат, дори въпреки наличието на хиляди поръчки с капаро в размер на между 5 и 20 хиляди долара. 

През 2019 година представителите на "Тесла" заявиха, че ще започнат производството на камиона през 2020 година, но в ограничени количества. 

Сглобяването ще се осъществява в гигафабриката на компанията в щата Невада. Там се предоплага, че ще се сглобява трансмисията. Що се отнася до самата каросерия, тя ще бъде поръчана на трета страна.  

Самият Илон Мъск заяви, че компанията ще се стреми да произвежда около 100 000 електрически камиона годишно. Никаква конкретика обаче това изявление не последва. 

"Тесла" предлага да се произвеждат две версии - с пробег 450 и 800 километра. Цената ще се колебае между 150 и 180 хиляди долара.

По време на тестовете обаче стана ясно, че бъдещият камион може да измине до 950 километра без зареждане. 

4. Нови акумулатори 

Много автомобилни производители работят над повишаването капацитета на своите акумулатори. Все пак това е ключов момент в електромобила, от който зависят и основните му характеристики. 

Всяка година в тази сфера се отбелязва умерен прогрес, но понякога се появяват и съобщения за радикални пробиви. 

За съжаление, основната им част се оказва фейк новина или се отнася само за определен стадий на разработката. 

През отминаващата си година за сериозни постижения в техниката заяви компанията "Тесла", а доверието в нея, естествено, е доста по-голямо, отколкото към неизвестните стартъпи. 

Генералният директор на компанията съобщи за пробив в увеличаването на срока на експлоатация на акумулатора. Новата батерия ще може да гарантира сумарен пробег от 1 милион мили (1.6 милиона километра). А това е много повече от батериите, които се използват в момента. 

Очаква се акумулаторът да бъде готов през 2020 г. 

Колите с този акумулатор се планира да бъдат използвани за такси. Въпросният значителен успех е бил достигнат за сметка на изследвания в областта на химическите състави на компонентите. Друг успех стана купуването на няколко компании за батерии и оборудване, което ще позволи на "Тесла" да произвежда собствени батерии и да не зависи от външни доставчици. 

5. Нова платформа за устройства 

Въпреки липсата на официални изявления, предполага се, че "Тесла" създава нещо от рода на магазин за приложения, което ще даде възможност на разработчиците на софтуер да пускат игри или приложения, предназначени за колите на компанията.  

За разработването на пакета за програмно обезпечение за своите автомобили "Тесла" заяви още през 2012 година. 

Въпреки определения напредък, пълноценен продукт и до момента не е пуснат. 

Тази година обаче Илон Мъск съобщи за възможността за откриването на платформа, предназначена за игри и приложения. 

В компанията се надяват, че само след година броят на продадените коли "Тесла" ще надмине 1 милион бройки, което ще направи магазина за приложения жизнеспособен. 

Също така  "Тесла" планира да пусне роудстър. Той може да се появи на пазара през 2020 година, но, най-вероятно, това ще се случи по-късно. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ