Патриотизъм до край: Руски пишман автоджамбаз открадна три коли Lada, но и трите се счупили

  • 27.09.2018 12:59 /
  • 3708 /
  • 0
Патриотизъм до край: Руски пишман автоджамбаз открадна три коли Lada, но и трите се счупили

Кражбата на моторни превозни средства е престъпление, което винаги е било на особена почит сред криминалния контингент. Проблемът е, че в голям процент от случаите тези кражби се извършват от хора, които получават много малко пари за откраднатия автомобил, докато собственикът му понася тежкото бреме на кражбата, особено ако автомобилът бъде намерен потрошен или разфасован.

Оказва се, че руснаците са патриотично настроени и на тема кражба на автомобили, което го доказва 22-годишен пишман автоджамбаз, пише Вести бг.

Въпросният престъпник откраднал не един, а цели три автомобила Lada, като всеки той се чупел при опита му да избяга от местопрестъплението. В крайна сметка късметът му изневерил и на третия път бил заловен от органите на реда. Случките се разиграли между 11 и 15 септември, когато той откраднал две Lada 2106 и една Lada 1500. И в трите случая чупел ключалките и подавал контакт с кабелите, но опитите му се оказвали успешни за много кратко време. Той вече е изправен пред съда, на който е добър познайник с множество жилищни кражби.

Въпросните автомобили ние познаваме много добре. Lada 1500, позната като VAZ-2103 в Русия, бе съвместно начинания между Fiat и VAZ. Това е руският аналог на Fiat 124 Special.

Lada 2106 е друго творение на VAZ, останало в производство цели 30 години. Това е доразвита версия на Lada 1500, като акцентът е поставен върху комфорта.

Въпросът, който ни интересува, е следният: как щеше този крадец да избяга от полицаите, ако го бяха подгонили? Жокер: ускорението до 100 км/ч на тези автомобили е над 16 секунди, когато са били нови.

КОМЕНТИРАЙ