Първият електрически автомобил на Suzuki ще бъде компактен кросоувър

https://auto.blitz.bg/novini/parviyat-elektricheski-avtomobil-na-suzuki-shte-bade-kompakten-krosouvar Auto.blitz.bg
Първият електрически автомобил на Suzuki ще бъде компактен кросоувър

Първият електрически автомобил на японската компания, Suzuki EVX, ще дебютира през 2025 г. Това ще бъде евтин компактен кросоувър. Има и друга информация за модела. Въпросната кола е показана на снимка онлайн, съобщава Motor1.

Дизайнът ще бъде базиран на концепцията Suzuki EVX, с която автомобилният производител намекна за появата на сериен модел със същото име. Въпреки че производствената версия все още ще се различава от прототипа, стиловата посока е много ясна.

Отпред има тесни фарове с ясно изразени блокове на дневните светлини. Между тях има декоративен панел с фирменото лого. Електрическата кола се нуждае от по-малко охлаждане в сравнение с колите с двигател с вътрешно горене, така че има малък въздухозаборник в предната броня.

Небоядисаният пластмасов декор по каросерията ще изпълнява две функции. Първо, ще предпазва красивите външни панели от надраскване и дребни повреди. Второ, ще подчертае бруталния, почти офроуд стил.

Известно е, че дължината на колата е 4,3 м, широчината е 1,8 м, а височината е 1,6 м. Очаква се електромобилът да бъде оборудвана батерия с капацитет до 60 kWh, която ще осигури обхват от 450. км.

Новият EVX ще бъде оборудван с един или два електрически мотора. Можете да изберете задвижване на предните колела или задвижване на всички колела.

Новият продукт трябва да има базова цена до 30 000 долара.

Горещи

Коментирай