Първи СНИМКИ на новия съвместен проект на Geely и Volvo

https://auto.blitz.bg/novini/parvi-snimki-na-noviya-savmesten-proekt-na-geely-i-volvo Auto.blitz.bg
Първи СНИМКИ на новия съвместен проект на Geely и Volvo

Китайски журналисти заснеха за първи път Lynk&Co Z20 без камуфлаж

Светът на автомобилната индустрия продължава да ни радва с нови модели, като този път светлината на прожекторите е върху съвместния проект на Geely и Volvo, а именно Lynk & Co Z 20.

Този компактен електрически купе кросоувър, разработен на платформата SEA , привлече вниманието на публиката още преди официалната премиера, която е планирана за края на 2024 г.

Първите снимки на Lynk & Co Z 20, публикувани от китайски журналисти, потвърдиха, че това е стилен и спортен кросоувър. Неговият силует, подобен на купе, с по-малко просторна каросерия от Zeekr X , вече спечелил сърцата на много автомобилни ентусиасти.

Въпреки че е свързан със Zeekr X, Lynk & Co Z 20 има редица отличителни характеристики. Lynk & Co Z 20 има традиционни дръжки с обратен захват, по-малко просторна каросерия, подобна на купе, и по-малки колела

Очакваната дължина на кросоувъра е около 4,5 метра.

По предварителни данни Lynk & Co Z 20 ще получи батерия с капацитет 66 киловатчаса и електрически двигатели от по-младия Zeekr. Базовата версия със задно задвижване ще произвежда 272 к.с., а по-високата версия – 428 к.с., като ще разполага с два двигателя и задвижване на всички колела.

Очаква се Lynk & Co Z 20 да предложи просторна и удобна кабина с модерен дизайн и най-новите технологии.

Когато Lynk & Co навлезе на пазара, Z 20 ще се конкурира с BMW iX 2 и Smart #1 

 

Горещи

Коментирай