Откриха тайно място с изоставени редки автомобили СНИМКИ

  • 03.12.2021 9:50 /
  • 74872 /
  • 1
Откриха тайно място с изоставени редки автомобили СНИМКИ

Преди дни в сърцето на Америка беше открито голямо гробище от изоставени автомобили от 40-те до 80-те години на миналия век.

Възрастен собственик на земя в Мисури (чието име се пази в тайна) е решил, че автомобилите, паркирани в имота му преди много години, вече не са му необходими. Мъжът е запознал с тази, така да се каже колекция, доверен човек, който е посетил тайното място и е подготвил фотографски материал за предстоящата продажба на автомобилите.

На снимката: Купето на Dodge от 1949 г., запазено в гората, дори с елементи от заводския тунинг

Точното местонахождение на гробището също не се съобщава, за да се предотврати посещението на нежелани посетители, които да разкомплектоват най-ценните екземпляри.

На снимката: Ford LTD от 1975 година

Единственото, което се знае е, че най-близкият голям град е Канзас Сити, откъдето се пътува дълго, а след това са необходими още 20 минути ходене пеша по терен, непроходим за всяка кола.

Съдейки по всичко, на обекта няма никаква охрана, тъй като много от частите на автомобилите са разграбени. Вероятно някога е имало равен паркинг, макар и без асфалтова настилка. Но много години по-късно дърветата са израснали на земята и колите са се озовали в гора.

В Европа откриха уникална колекция коли от времето на социализма СНИМКИ

Благодарение на това, между другото, "бездомните" коли са останали по местата си: от тях са взимани само части, тъй като не е лесно да се извадят големи и тежки американски машини от дивата гора. 

Въпреки лошото си състояние, много от намерените автомобили са ценни за колекционери и реставратори. Някои от автомобилите вече се търсят в цялостен вид, а от други ще се предлагат отделни части, особено каросерията. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

На снимката: Някой е държал допълнителен нагревател в салона на пикап Ford от 1972 г.

 

На снимката: Седанът Oldsmobile от 1964 г. и товарният Ford с V8 под капака 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ФенНаКраварете
    07.12.2021 10:11
    КРАВАРСКИ работи