Откриха най-голямото автомобилно гробище в Европа ВИДЕО

  • 23.08.2023 9:08 /
  • 17722 /
  • 1
Откриха най-голямото автомобилно гробище в Европа ВИДЕО

Най-голямото гробище на изоставени автомобили в Европа се намира в Швеция. През последните няколко десетилетия в гората са се натрупали над 1000 автомобила, сред които Volkswagen, Opel, Fiat и други марки.

Повечето от тях са принадлежали на американски войници, напуснали страната след Втората световна война.

Гробището се намира в Бастнес, на един хвърлей от границата с Норвегия. В гората има повече от хиляда изоставени коли. Повечето от тях са освободени през 1950-те години на миналия век.

За тези, които биха искали да разгледат това гробище от комфорта на дивана си, YouTuber-ът и изследовател Urbex.Nic публикува снимки и видеоклипове от това гробище. Но не той е първият, който открива изоставените коли, а фотографът Свейн Нордрум още през 2014 година.

Мястото за гробището не е избрано случайно. Земята е принадлежала на двама братя, които са притежавали сметище през 1950-те години на миналия век.

Именно те са събирали изоставените коли, за да ги разглобяват и продават на части.

През 1980-те години обаче сметището е затворено, а през 1990-те братята се местят другаде, оставяйки след себе си стотици Opels, Ford, Volvo, Audi и Saab.

Общата цена на изоставените автомобили е около 100 000 евро или около 100 евро за всяка кола.

Трябва да се каже, че след толкова години дърветата са поникнали през автомобилите, клоните им стърчат от прозорците на колите и двигателните им отделения.

Ето защо изглежда малко вероятно някоя от тези коли някога да бъде възстановена.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бай....
    24.08.2023 11:46
    Да бе, американците са ходили на война с колите си ! Е.ах ти лъжата !