Откачен късмет: Човек се промъкна между летящи към него циркуляр и кола ВИДЕО

  • 18.05.2020 8:30 /
  • 5544 /
  • 0
Откачен късмет: Човек се промъкна между летящи към него циркуляр и кола ВИДЕО

Унгарската пътна агенция публикува видео, заснето от автомобилен регистратор. На кадрите се вижда, че пътен работник, който е решил да спре движението по магистралата, почти не загина поради невниманието на един от водачите.

Но не кола застраши неговия живот, а летящ на около два метра циркуляр. 

В клипа се вижда, че работникът застана на пътното платно, спирайки автомобилите, както често се случва по време на маневри на строителна техника на пътя.

Сребърно Peugeot спира по искане на работника, но водачът на микробуса зад него явно е разсеян и се блъска в ремаркето на френското комби. Транспортираната в него тежка машина за рязане се подкача на два метра височина и полита във въздуха по посока на работника, стоящ на пътя.

Мъжът в оранжевата униформа реагира със светкавична скорост: успявайки да се изплъзне от идващото към него Пежо, да се изплъзне и на летящия към него циркуляр, както и да не се оплете във въжетата, с които е била прикрепена към ремаркето тежката режеща машина.

Пътната агенция съобщи, че работникът е получил само леки наранявания.

Защо унгарската пътна агенция публикува това видео? Както обясниха служителите ѝ, за да се обърне внимание на безопасността на пътните работници: от 2000 г. насам 17 служители на агенцията са загинали поради невниманието на шофьорите.

КОМЕНТИРАЙ