Опитен монтьор препоръча надеждна употребявана кола: Движи се гладко по ужасни пътища

https://auto.blitz.bg/novini/opiten-montyor-preporacha-nadezhdna-upotrebyavana-kola-dvizhi-se-gladko-po-uzhasni-patishta Auto.blitz.bg
Опитен монтьор препоръча надеждна употребявана кола: Движи се гладко по ужасни пътища

Популярният механик Скоти Килмър препоръча високопроизводителен четириместен автомобил, който може да бъде много надежден, пише Express .

В новото си видео в своя Youtube канал експертът разглежда модерното 2021 BMW M4 купе с две врати, което има атрактивен дизайн и надежден двигател.

„Имаме това, което обикновено е моят враг: BMW. Това е 2021 M440i, изключително бърза кола, която беше закупена втора ръка  [от настоящия собственик] с изключително малко пробег. Както можете да видите, това е наистина красива кола, която е била детайлно прегледана и повредите отстранени. Автомобилът е направен като нов. Собственикът е харесал цвета, той харесва колата, а под капака има супер надежден шестцилиндров двигател на BMW и осемстепенна скоростна кутия. Това е един много малък и бърз автомобил", каза той.

Изданието отбелязва, че версията от второ поколение на BMW M4, която беше представена през 2020 г., има леко противоречив дизайн, но има много добри технически характеристики.

„Тестван на известната писта Нюрбургринг, M4 се задвижва от 3,0-литров бензинов двигател с двойно турбокомпресор и избор от шестстепенна механична или осемстепенна автоматична трансмисия. В най-мощната си версия M4 ускорява от 0 до 62 мили в час (близо 100 км/ч) само за 3,6 секунди и достига максимална скорост от 174 мили в час (280 км/ч)“, допълва изданието.

Шофьорите могат да закупят кола от серия 4 на цена от $32 000.

Скоти също отбеляза, че BMW M4 може да бъде много надеждно и невероятно икономично, ако се управлява внимателно.

„В момента собственикът има един голям проблем с тази кола: той просто иска да ходи на работа, но хората винаги искат да се състезават с него. Това е бърза кола, не можете да спорите с това, но също така става и за всекидневен автомобил... 

Има ограничител на скоростта от 249 км/ч, но той казва, че не го е използвал преди, това е достатъчно бързо за всеки, който просто иска да шофира по пътя. Нека си го кажем, не са много автомобилите в наши дни, които могат да се движат толкова бързо, но в същото време да разходват толкова малко. Това е феноменално за автомобил с такава скорост и шестцилиндров двигател. Както е известно, той ще служи вечно", казва Килмър. .

Докато шофира колата по пътя, Скоти Килмър подчертава, че елементи като окачването могат да бъдат настроени както за мощност, така и за финес.

„Сега сме настроили окачването да е меко и колата се движи гладко по тези ужасни пътища на Роуд Айлънд. Сега го поставяме в спортен режим и вече усещам неравностите!

Добре, нека послушаме този двигател. Уау, какъв звук.  Шестцилиндровият звук на BMW не е неприятен като на Ferrari, а показва, че сте сериозен човек. Осемстепенната скоростна кутия на ZF е феноменална. С нея  може да отиде навсякъде", увери експертът.

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Алекс
преди 1 месец

Кво да кажа за моя Мерджан 190 D, автоматична скоростна кутия, кожен салон, произведена през 1987 година и забележете ! Колата е на реални 1 407 000 км без ремонт на двигател и скоростна кутия. Доливам по 2-3 литра двигателно масло на 10 000 км, които хапва заради гумичките на клапаните, но това е бял кахър, нали така? За кога да сменям гумички? Колкото изкара, вечни неща няма ! Няма и климатик, което е сериозен проблем през тези жеги, но кажете как да се разделя с тази кола и да взема от тия новите баклуци? Не мога.. За мъжа е по лесно да се раздели с жената, отколкото с колата.

Откажи