Огромен: Първи СНИМКИ на новия кросоувър Audi Q6

  • 18.03.2022 9:50 /
  • 14954 /
  • 2
Огромен: Първи СНИМКИ на новия кросоувър Audi Q6

Audi е разработила нов кросоувър, наречен Q6, чиито снимки се появиха на уебсайта на китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT).

Новият автомобил, чиято официална премиера ще се състои през април, е най-големият SUV в историята на германската марка.

Дължината на Audi Q6 е 5099 мм, широчината - 2100 мм, височината - 1784 мм, а междуосието е 2980 мм. По този начин моделът надминава по размери флагманския кросоувър Q7.

Според Autohome, източникът на вдъхновение за екстериора на Audi Q6 е митичното същество Цилин, познато в китайската и други източноазиатски култури. По-специално, визуалното разширяване на тялото е препратка към масивните бедра и лопатки на Цилин.

Гигантският Audi Q9 излезе на пътя СНИМКИ

Сред отличителните черти на кросоувъра са и двустепенни фарове (къси и дълги светлини в бронята), масивна радиаторна решетка с триизмерна хромирана шарка, декоративни вложки от матиран алуминий по панелите на каросерията.

Audi Q6, създаден върху модулната платформа MQB, е техническият близнак на кросоувъра Volkswagen Atlas, известен на някои пазари като Teramont.

Самоуверен шофьор с Audi тръгна да щурмува бурна река, но ето какво последва ВИДЕО

Според документите в базата данни на MIIT новият всъдеход ще се предлага с 2,0-литрова бензинова "турбочетворка" с два налични варианта на мощността: 231 и 265 конски сили. Максималната скорост на автомобила ще бъде 207 км/ч.

Други подробности за новия голям кросоувър на Audi ще станат известни след премиерата му, която ще се състои на международното автомобилно изложение в Пекин в средата на април. Продажбите на Audi Q6 в Китай ще започнат преди края на 2022 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • palavataMimi
    18.03.2022 16:35
    От грозно към по-грозно.Прилича на гъз.
  • до палавницата
    18.03.2022 21:11
    ти па си мноо убаф....