Официални СНИМКИ на "електрическата S-Class" на Mercedes-Benz

  • 03.02.2020 10:17 /
  • 35056 /
  • 1
Официални СНИМКИ на "електрическата S-Class" на Mercedes-Benz

Компанията Mercedes-Benz разпространи първите изображения на електрическия флагман на марката - лифтбека EQS.

На серията официални снимки замаскираният предсериен автомобил позира заедно с "идеологическия си ориентир" - концептуалната кола Vision EQS.

Публикуването на тийзъри означава, че премиерата на EQS може да се състои до края на годината. 

Рекламният ход на Mercedes-Benz позволява да се направи извод, че серийният EQS ще запази формите на концепта: каросерията лифтбек, дългата колесна база и малката площ на прозорците. 

В същото време модерната радиаторна решетка с 940 светлинни диода и футуристичната оптика няма да присъстват, като EQS ще получи по-традиционни фарове в духа на Mercedes-Benz CLS.

Освен това серийната версия очаквано ще бъде оборудвана със странични огледала за задно виждане, вместо камери, и дръжки на вратите. 

Производителят засега не е публикувал снимки от салона на EQS, но интериорът на прототипа бе заснет от автомобилни шпиони в хода на изпитанията. Съдейки по контурите на централната конзола, електрическата кола ще бъде обзаведена с огромен таблет в духа на новата S-Класа от серията W223.

Известно е, че представителният EQS ще бъде дебютният модел на електрифицираната модулна платформа MEA.

Очаква се, че новата архитектура на шасито ще позволи на електромобила да предложи на купувачите си по-просторен салон спрямо обикновената S-Класа. 

За концептуалната кола Vision EQS бе заявена двумоторна силова установка с мощност от над 400 конски сили и въртящ момент 700 Нм.

Вероятно, тези характеристики ще бъдат наследени и от серийния EQS.

Очаква се, че дължината на пробега с едно зареждане ще достига 500 километра. по WLTP. 

Засега от Mercedes-Benz не посочват датата на премиерата на електрическата кола, но източници казват, че премиерата трябва да се състои до края на годината. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Японеца
    03.02.2020 19:14
    Немците нямат батерии! Дизайна е номер едно!