Очаквайте скоро: Показаха нов Москвич, ще е джип

  • 03.07.2024 8:51 /
  • 5011 /
  • 0
Очаквайте скоро: Показаха нов Москвич, ще е джип

Кросоувърът Москвич 8 се появи на сайта на марката с надпис „Очаквайте скоро“. На официалния сайт на московската марка в раздела „Моделна гама“ беше открит четвърти модел - големият кросоувър „Москвич 8“, пише Факти бг.

Това е триредово превозно средство за всички терени, което, подобно на другите нови Москвич-и, е китайски JAC с различни емблеми - в този случай говорим за модела Sehol X8 Plus. Руснаците обещават да пуснат новия продукт на руския пазар до края на 2024 година.

Москвич 8 бе забелязан от телеграм канала „Автопоток“ на сайта на марката, но съвсем скоро връзка започна да води към несъществуваща страница. Към момента на писане на този материал кросоувърът вече беше изчезнал от сайта.

Тоест очевидно става дума за фалстарт. Все още не е ясно дали тази грешка намеква за скорошна премиера, тъй като началото на производството на автомобила е планирано за октомври-ноември тази година.

Осмицата ще бъде най-големият модел на възродената руска марка. Дължината ще надвишава 4.8 метра. Москвич 3 за сравнение е с габарити 4.4 метра от броня до броня. Новият продукт ще бъде и най-мощният.

Той ще бъде оборудван с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 174 конски сили, който ще работи в комбинация със седемстепененна роботизирана скоростна кутия. Флагманът няма да получи задвижване на всички колела.

Кабината ще разполага с два 12.3-инчови дисплея и отделение за безжично зареждане на телефона. Оборудването ще включва и камери за кръгов обзор. Междувременно търсенето на автомобили Москвич продължава да намалява.

През март са продадени около три хиляди коли, през април - 2 200, а през май - 1 750. Най-често руснаците избират бензинов кросоувър с индекс 3. Продажбите на другите два модела през последния месец на пролетта не надхвърлят няколкостотин единици общо.

КОМЕНТИРАЙ