Обновената Niva ще бъде представена през януари 2021 година СНИМКИ

  • 01.12.2020 9:11 /
  • 1402 /
  • 0
Обновената Niva ще бъде представена през януари 2021 година СНИМКИ

По неофициални данни AVTOVAZ е готов да обяви рестайлинг версия на SUV-а Niva през втората половина на декември 2020 г. 

Също така, според източници, през януари 2021 година ще се състои онлайн презентацията на обновения всъдеход, в рамките на която ще бъдат обявени цените на колата, а през февруари се планира продажбите да започнат. 

През ноември 2020 г. ръководителят на пресцентъра на AVTOVAZ Сергей Илински коментира слуховете около рестайлинга на Niva така: „Разбира се, ние непрекъснато работим по настоящите модели и техните потенциални наследници, но все още няма взети окончателни решения. Веднага щом има новини, веднага ще ви ги съобщим". 

След преминаването към моделната гама на Lada, SUV-ът Niva остана практически непроменен в дизайна - автомобилът се различава от версията на Chevrolet, произведена по-рано, само по емблемите. Известно е обаче, че по-лъсните модели ще получат по-съществени промени в интериора и екстериора. 

В същото време не се забелязват много предпоставки за ранната появява в продажба на автомобила, който някои медии успяха да нарекат Niva FL (по аналогия с Largus FL). 

В най-близките планове на АВТОВАЗ отчетливо се вижда, че отлаганите на няколко пъти начало на производството на модела и старта на продажбите на Largus FL , трябва да започнат през февруари-март 2021 година - към това са насочени всичките сили на предприятието в момента. 

В допълнение, един от партньорите на AVTOVAZ в проекта на фейслифта на Niva съобщи, че SUV 

КОМЕНТИРАЙ