Няма мърдане! Вижте как решително и ефикасно хващат пияните шофьори в тази европейска страна (СНИМКИ)

  • 24.08.2018 9:15 /
  • 12132 /
  • 2
Няма мърдане! Вижте как решително и ефикасно хващат пияните шофьори в тази европейска страна (СНИМКИ)

Всички ние като отделни личности и като общество е необходимо сериозно да подхождаме към въпроса за безопасността на движението. На пръв поглед някои мерки може да изглеждат смешни, но практиката многократно ни доказва, че превантивните мерки са много важни и ефективни, за да не се достига до неприятни последици.

В Естония, както и в някои други страни от Европейския съюз, е обичайна практиката да се проверяват водачите за шофиране в нетрезво състояние. Никой не се интересува дали шофьорът е употребил алкохол, докато управлява колата или преди да влезе в нея - всеки от тези варианти е недопустим. Властите пропагандират абсолютната трезвеност по време на шофиране, за да се гарантира безопасността на пътя.

Пътната полиция на Естония от време на време спира движението по популярни пътища в  столицата Талин и други населени места като всеки един шофьор на автомобил е проверяван от отделен служител на пътната полиция. Ако бъде установен алкохол в кръвта, той веднага трябва да излезе от колата си, за да му се състави протокол. Превозното средство в този момент се отвежда до паркинг, за да не се пречи на придвижването на оформилата се опашка.

На проверката се подлагат абсолютно всички участници в движението: водачи на обществен транспорт, военни и затворнически служби, автомобили на телевизии - няма значение кой стои зад волана - регулярната акция се провежда за проверка на  всички шофьори. Как се случва, можете да видите на снимките. /auto.blitz.bg

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ken Adams
    24.08.2018 13:00
    Така се прави - всички наред да се проверяват. Само дано не е някоя акция за пред медиите.
  • Ку-Ку
    24.08.2018 17:06
    Така, ако в България почнат да проверяват всички наред отиде коня у пряката. Поне 70% от движението е съставено от не изрядни ППС и/или водачи. Без да се споменават мафиотите с джипове пълни с арсенали оръжия, кеш и наркотици.