Няма лабаво: Жена паркира за секунди неправилно на летището и сега лошо ѝ се пише

  • 03.03.2020 7:49 /
  • 3333 /
  • 0
Няма лабаво: Жена паркира за секунди неправилно на летището и сега лошо ѝ се пише

Органите на реда трябва да следят за спазването на обществения ред, но понякога те полагат твърде много усилия за изпълнението на тази задача. Във Великобритания 52-годишна служителка на летището от Клипстън попадна в неприятна ситуация. 

Органите на реда се оказали твърде строги, като на жената ѝ била наложена глоба в размер на 60 британски лири за това, че тя е била спряла в района на летището. Жената не пожелала обаче да се примири с това и тръгнала да защитава правата си в съда. 

Как всичко се е случило 

52-годишната Джесика Блоър работила в товарния превозвач на летището Ист Мидлендс. Веднъж, след края на работната смяна, на нея ѝ бил връчен фиш. 

Това се случило, след като тя спряла пред летището само за 41 секунди, за да си настрои страничното огледало за задно виждане, което някой бил свил, докато колата ѝ била на паркинга.  

Жената решила да обжалва това решение, представяйки на служителите на органите на реда удостоверение за самоличност, пропуск за паркинга на летището и дори платежни ведомости. 

Анулиране на фиша обаче ѝ било отказано. Напротив, глобата била увеличена над 185 британски лири, като ѝ било казано да я плати незабавно. Жената също била предупредена, че в противен случай работата ще стигне до окръжния съд. 

Какво направила жената 

Заедно със съпруга си, 49-годишният Карл Бирд, тя решила да отиде в съда, защото двамата били убедени, че дадената глоба не е справедлива. 

Господин Бирд дори определил делото за отвратително. "Мисля, че това е отвратително. Тя е спряла само за 41 секунди, за да обезопаси колата си. Мисля, че това е просто шокиращо - ходиш на работа, за да изкарваш пари и в крайна сметка ти се случва това", казва Бирд. 

Блоуър добавя, че службата, грижеща се за спазването на реда за паркиране, е излязла извън контрол и колегите ѝ постоянно се страхуват от налагане на глоби. "Единствената причина, поради която аз спрях, бе заради моето странично огледало. Понякога не можеш да излезеш от паркинга, заради такситата, затова разбирам защо летището прави това, но те глобяват грешните хора", казва още тя.  

Говорител на летището Ист Мидландс заяви: "Безопасността на хората, които работят в аерогарата, е изключително важна и контролирането на трафика в района на летището е ключов за тази цел. Всичките пътища в района на летището се патрулират редовно и ясно се виждат знаците, които напомнят на хората да не спират на белязаните с червено пътища.

Летището е натоварено 24 часа в денонощието и пътищата трябва да са винаги свободни по всяко време, за да не се пречи на пристигащите с коли пътници и на камионите за тежките товари".   

КОМЕНТИРАЙ