Няма да повярвате колко време пожарникари гасиха електромобил ВИДЕО

  • 28.05.2023 7:00 /
  • 1673 /
  • 1
Няма да повярвате колко време пожарникари гасиха електромобил ВИДЕО

Електромобилите са иновативни, както за повечето потребители, така и за повечето пожарни служби. Именно поради тази причина, все още пожарникарите изпробват различни методи за гасене на коли на ток, които както вече знаем са доста по-трудни за работа от стандартните коли с ДВГ, пише Факти бг.

Наскоро пожарната във Финикс изпробва нов начин за погасяване на пожар, след инцидент с автомобил на Waymo. 

Компанията, която разработва технологии за автономни автомобили е съобщила за инцидент с един от своите Jaguar I-Pace, който се е самозапалил в хале на фирмата.

Пожарната служба е реагирала бързо и след като пожарникарите потушили големия огън, колата е била поставена в контейнер с мокър пясък и покрита с него, където да престои няколко седмици.

На място са пристигнали над 50 пожарникари и експерти, които да проследят процедурата, която ще бъде спазвана отсега нататък. При пожар с електромобили и запалване на батерията, огънят става изключително труден за гасене, като в същото време се развива и изключително висока температура.

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Фашизъм
    11.05.2023 22:40
    Дето се вика, купете си електромобил, и се чувствайте сигурни и защитени в него! Абе, важното, че общината му дава най-висока еко категория, бе! Това, че може да бъдете кремирани без време, еколозите и фашагите не ги е грижа!)