Няма да повярвате какво направи пенсионерка заради фучащите коли пред дома ѝ

  • 06.08.2019 10:00 /
  • 8044 /
  • 0
Няма да повярвате какво направи пенсионерка заради фучащите коли пред дома ѝ

Предметите от бита не е задължително да се използват по предназначение. Опитът на 64-годишната Джин Брукс показа, че с помощта на обикновен сешоар може да се поведе борба с нарушителите на пътя и катастрофите. 

Местен супергерой

Обикновената пенсионерка стана известна с необикновения си начин за борба с безотговорните шофьори. Състезателите били истинска напаст за всички местни жители. Това било така, докато зетят на жената не починал от рак.  

Отърсвайки се от загубата, Джин Брукс отворила кафене в двора на своя дом. Спечелените средства тя дарявала на фонда за борба с рака "мария Кюри". Хората често ходили при нея. Пенсионерката обаче забелязала, че шофьорите често превишават скоростта, когато се спускали по баира покрай дома ѝ. 

От свой приятел обаче тя разбрала за френския метод за борба с нарушителите с помощта на сешоар. 

Закон и ред 

Джин се възползвала от френския опит. Тя редовно излизала на тротоара и протягала ръка със сешоара по посока на нарушителите. 

Шофьорите започнали да намаляват скоростта.  Сешоарът много приличал на ръчна камера за контрол на скоростта, която се използва от полицаите. 

Отдалеч на шофьорите им се струвало, че на тротоара стои инспектор, който мери скоростта на трафиика. 

Популярност

Пенсионерката станала истинска сензация, след като историята ѝ била разказана от Би Би Си. 

В профила на медията във Фейбсук бил публикуван репортаж за Джин. той бил видян от над 54 000 души. Хората започнали да взимат пример от Джин и създали цяло движение за борба с нарушителите по пътя. Символът на движението станал обикновен сешоар. 

Така Джин се е превърнала в истински супергерой, създавайки безвреден начин за противопоставяне на пътнотранспортните произшествия.  

 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ