Няколко интересни автомобила, заслужаващи внимание на Sofia Motor Show ВИДЕО

  • 06.06.2022 9:07 /
  • 8211 /
  • 1
Няколко интересни автомобила, заслужаващи внимание на Sofia Motor Show ВИДЕО

Юбилейното 25-то издание на автосалона в София официално отвори врати за публиката и от днес всеки желаещ може да се наслади на познати и не толкова познати модели от 32 автомобилни бранда. Посетителите ще могат да разгледат общо 189 експоната, 14 от които се представят за първи път пред широката публика, както в България, така и в световен мащаб, пише Факти бг.

Вижте най-интересното от автосалона в София (ВИДЕО) - 2

 

Гостите на автомобилния салон в София тази година могат да видят най-новото попълнение в гамата на Renault и наследник на Kadjar – Austral. На щанда на французите може да бъде открит още и изцяло електрическият Megane E-Tech, а точно до него са поставени всички актуални модели на Dacia, включително новите Spring и Jogger.

Продължавайки с френския дух, Citroen показа най-новия си модел – C5 X и малкия Ami, а луксозния бранд DS за първи път представи лимузината DS 9 пред родна публика. Първо появяване в България направи и новата Opel Astra, която както знаем споделя платформа и технологии с Peugeot 308, което може да бъде видяно на само няколко метра от нея.

Вижте най-интересното от автосалона в София (ВИДЕО) - 3 

Volkswagen представи електрическото купеобразно SUV ID.5 GTX, а заедно с него на щанда могат да бъдат видени и останалите модели от ID бранда. Точно до тях са разположени и най-наточените RS модели на Audi. Освен премиерното RS3, там присъстват още RSQ8, RS6, електрическото RS e-tron GT quattro и други.

Subaru представи изцяло електрическата Solterra на родна земя, която както знаем споделя дизайна и технологиите си с Toyota bZ4X за която също ще стане дума по-късно. Китайският бранд Haval също се включи с няколко модела, както и подбранда Ora.

Вижте най-интересното от автосалона в София (ВИДЕО) - 4

Щандът на Toyota не е по-малко интересен, тъй като там могат да бъдат открити новата Toyota Supra, която също дебютира за първи път пред родна публика, както и първият електрически модел на марката – bZ4X.

Skoda също има с какво да се похвали и показа своето купеобразно електрическо SUV – Enyaq iV Coupe, заедно с новата Fabia и други модели от своето портфолио. Volvo се включва с подобен модел с името C40 Recharge, а точно до него можем да открием и щанда на Land Rover, където определено вниманието ни бе привлечено от „императора“ Range Rover.

Вижте най-интересното от автосалона в София (ВИДЕО) - 5

Центърът на вниманието в секцията на BMW бе изцяло електрическото iX M60, което бе обградено от актуалните модели от M Performance дивизията, заедно с i4, 2 Series Coupe и 2 Series Active Tourer.

За първи път на родна земя бе показан и кабриолетът SL63 AMG на Mercedes, заедно с електрическите EQE и EQS. Във видеото под текста може да видите всичко интересно от тази зала, където освен двата германски бранда можем да открием още Suzuki, Kia с новото Niro и EV6, SsangYong с премиера на новия Rexton и Korando e-Motion, както и интересен екземпляр от Brabus.

Вижте най-интересното от автосалона в София (ВИДЕО) - 6

 

Четирите видеа представят всичко от четирите зали на тазгодишния автосалон за тези които няма да имат възможност да го посетят или пък искат да разберат какво могат да видят преди да отидат на събитието, където ви очакват 189 експоната, над 100 автомобила за тест и много други изненади.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Жоро
    06.06.2022 16:29
    E, при всичките тупалки на салона, как можахте да "подберете" най-смотаните кошници?