Новото Volvo XC90 с икономичен хибриден двигател и от 4 до 7 места (СНИМКИ)

  • 25.03.2019 9:00 /
  • 1304 /
  • 1
Новото Volvo XC90 с икономичен хибриден двигател и от 4 до 7 места (СНИМКИ)

Шведската компания Volvo представи обновена версия на флагмана си XC90, добавяйки възможност за избор на новоразработен двигател с технология за регенериране на кинетичната енергия при спиране Mild Hybrid.

Обновеното XC90 за първи път предлага на клиентите на Volvo авангардна система за възстановяване на кинетична енергия, в комбинация със съществуващите двигатели с вътрешно горене, създавайки изцяло ново електрифицирано задвижване, под новото означение с индекс „B”.

Това ново електрифицирано задвижване предлага на водачите до 15% по-нисък разход на гориво и редуциране на емисиите на CO2 в реални условия. Новата технология намалява разхода на гориво и вредни емисии, като възстановява кинетична енергия при спиране.

Въвеждането на новото Volvo XC90, означено с „B”, представлява важна крачка за Volvo по отношения на стратегията на компанията за електрификация. Новите автомобили с индекс „В” допълват електрифицираната гама на Volvo, която досега включваше само хибридния двигател Т8 Twin Engine Plug-in Hybrid.

Дамско жури избра най-добрата женска кола за 2018 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Подобреният T8 Twin Engine Plug-in Hybrid с мощност до 420 к.с. включва нова батерия и усъвършенствано регенериране на енергия при спиране и увеличен с 15% електрически пробег на автомобила. Обновеният всъдеход XC90 ще се предлага с B5 Mild Hybrid бензинов или дизелов двигател, както и с B6 Mild Hybrid бензинов двигател. Бензиновият B5 ще се предлага както с предно задвижване, така и с AWD.

Отвън обновеното Volvo XC90 се отличава с дискретни подобрения на оригиналния екстериор, като нови джанти, цветове и модерна нова решетка. Отвътре е запазен ексклузивният луксозен интериор на модела, но най-забележимото нововъведение е, че може да се поръчва с различни конфигурации от места за сядане в автомобила. В зависимост от индивидуалните предпочитания и начина на живот на потребителите, новото XC90 се предлага с различен брой седалки, от 4-местния свръхлуксозен вариант Excellence до 7-местния семеен всъдеход, както и изцяло новата 6-местна конфигурация.

Новите интериорни материали включват нова тапицерия с вълнена материя и предлагат допълнителни възможности за персонализация на автомобила. XC90 беше първият модел на Volvo с интеграция на Apple CarPlay, а вече се предлага и съвместимост на смартфони с Android Auto. Информационно-развлекателната системата Sensus премина през редица актуализации през последните години, като всичките са приложени при фейслифта на Volvo XC90.

В областта на технологиите за активна безопасност, Volvo XC90 вече предлага подпомагане на водача с намеса в кормилното управление, като част от функцията за следене на мъртвите зони. Системата с автоматично спиране все още е единствената на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни на пътя.

Технологията за засичане и предупреждаване при опасност зад автомобила по време на маневриране назад вече включва и автоматично спиране. Всичко това, заедно с безопасната конструкция на каросерията, превръща Volvo XC90 в един от най-сигурните автомобили и подчертава непоколебимия ангажимент на шведската марка да създава възможно най-безопасните автомобили. Производството на новото XC90 ще започне през месец май в шведския завод на Volvo в Торсланда./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Мой
    26.03.2019 9:15
    Искам го....