Новото Volkswagen Polo - първи СНИМКИ и оборудване

  • 26.02.2020 8:38 /
  • 5670 /
  • 1
Новото  Volkswagen Polo - първи СНИМКИ и оборудване

До сега виждахме само скици, сега може да видим целия екстериор и интериор на новия автомобил. 

Най-интересното е, че колата вече не е седан, а лифтбек. Автомобилът е станал по-практичен, в него може да се возят вече по-големи товари. 

Колата има модернизирана решетка на радиатора, обновени са предната броня и задния дифузор. 

Във версията с тоо оборудването екстериорът на колата се допълва от хромираната линия на решетката на радиатора, а също и от хромираните вложки за задния дифузор и хромирания кант на страничните стъкла. 

Поло е пораснало: ако габаритите на текущия модел са 4390x1699x1467 см, то на новата кола са 4483x1706x1484 см.

Освен това, е нараснал и обемът на багажника  от 460 на 550 литра ( 90 л). Клиърънсът на автомобила достига 177 мм, това е увеличение от 7 мм. 

Двигателите на поло остават същите: обем 1.6 с мощност 90 конски сили и 110 конски сили, а също и 1.4 с помощност 125 конски сили. Те ще са достъпни с 5-степенна механична скоростна кутия, за двигателя със 110 конски сили ще има и шестстепенен автомат, а двигателят с мощност 125 конски сили ще работи в комбинация със 7-степенен DSG. 

Възможно е моделът да се предлага в четири варианта: Origin, Respect, Status и Exclusive.

С цел безопасност всичките варианти ще имат следните естри: ESP, Isofix, предни въздушни възглавници с функция за изключване тази на пътника до шофьора, а също и (опцийни)странични щори отпред и предни странични въздушни възглавници.

Автомобилът ще има електронен имобилайзер, система против кражба и система за контрол на налягането в гумите.  

В нивата на оборудване Origin, Respect и Status ще има мултимедийна система със сензорен екран с размер 6.5 инча, 4 говорителя, интерфейс за свързване на телефон чрез Bluetooth, SB-C и интерфейс за  App-Connect. 

Нивото на оборудване Exclusive ще разполага с по-модерна мултимедийна система Composition с диагонал на екрана 8.25 инча, 6 тонколони и интерфейс App-Connect.

Освен това, версията Exclusive ще има и дигитално приборно табло Active Info Display с размер 10.25 инча. 

Дори и в най-ниското ниво на оборудване Polo-то ще има светодиодни фарове от рефлекторен или прожекторен тип, в зависимост от версията. 

Дизайнът на задните фарове също е изцяло обновен, сега те се състоят от две секции, при което втората, е разположена на капака на багажника и също е активна. 

Версиите с по-високо ниво на оборудване ще имат безключов достъп и запалване, а започвайки с версията Status ще има и функция круиз-контрол.

Що се отнася до интериора, то сега всяко ниво на оборудване на новото Поло ще има свой вариант на декоративни вложки в предния панел, вратите, централната конзола и седалките. 

Мултиволанът, започвайки от нивото Status, ще има функция за подгряване и ще е тапициран с кожа.

Започвайки от версията Exclusive стандартни ще бъдат датчиците на парктроника, камера за задно виждане, интегрирана под емблемата, климатроника. 

Като опции са достъпни подгряването на предните седалки, страничните огледала за задно виждане и дюзите на чистачките, подгряването на волана, подгряването на предното стъкло, подгряване и на задните седалки.  

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Фитипалди
    26.02.2020 9:31
    "Двигателите на поло остават същите: обем 1.6 с мощност 90 конски сили и 110 конски сили, а също и 1.4 с помощност 125 конски сили." - сякаш сте ги поразменили данните за обем и мощност, ама за сайта на Дебелеевски и Крачунов - нормално...