Новото кроскупе на Renault е по-добро от Arcana СНИМКИ

  • 16.05.2023 9:30 /
  • 3324 /
  • 0
Новото кроскупе на Renault е по-добро от Arcana СНИМКИ

Очевидно в гамата на Renault има място за още един кросоувър, особено ако е в стил купе. А Renault Austral Coupe вече се тества по обществените пътища.

Renault вече има Austral и Espace - нови компактни и средноразмерни кросоувъри. На път да се появи е и Austral Coupe (или Avantime), който ще бъде пуснат в продажба през 2024 година.

Слуховете за компактния купе-кросоувър на Renault циркулират отдавна. Съдейки по шпионските снимки на прототипа, Austral cross-coupe ще бъде по-голям от обичайния компактен Astral.

В сравнение с Arcana, новото крос-купе ще бъде оборудвано много по-добре. Например, то ще има 12,3-инчов дигитален приборен панел, 12-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система OpenR Link и 9,3-инчов head-up дисплей.

В допълнение, 48-цветно вътрешно осветление и аудио система Harman Kardon с 12 високоговорителя.

Austral Coupe е изграден върху нова версия на платформата CMF-CD. Най-вероятно моделът ще получи междуосие от 2738 мм, което ще направи интериора по-просторен.

В резултат на това общата дължина на купе-кросоувъра ще бъде приблизително 4,6 метра. Тоест, колата ще е по-голяма от познатата Аркана.

Новата кола може да бъде оборудвана със самозареждащ се хибрид E-Tech с мощност 200 к.с. и 205 Нм. Системата се състои от 1,2-литров двигател с турбокомпресор, електромотор, високоволтов стартер-генератор, литиево-йонна батерия с капацитет 2 kWh и автоматична трансмисия.

Има вероятност Renault да предложи и по-мощен плъг-ин хибрид. Няма да има изцяло електрически версии.

Говори се, че Renault Austral Coupe (или Avantime, ако компанията реши да възроди името на минивана с две врати) ще пристигне през 2024 година. Основният конкурент ще бъде следващото поколение Peugeot 308, което ще се превърне в кроскупе.

КОМЕНТИРАЙ