Ново колекционерско Bentley бе показано на ВИДЕО

  • 10.08.2022 9:43 /
  • 2696 /
  • 0
Ново колекционерско Bentley бе показано на ВИДЕО

Ателието Bentley Mulliner разпространи тийзър на втория модел, създаден в рамките на програмата Coachbuilt. Новата кола ще бъде кръстена в чест на вулканичното езеро Батур на индонезийския остров Бали, като тя ще бъде построена по каноните за изработка на каросерии, наблюдавани в серийния Continental GT Speed.

При това  Bentley Mulliner Batur ще демонстрира нов език на дизайна, намекващ за облика на бъдещите електромобили на Bentley.

През 2020 година ателието Bentley Mulliner представи първата кола по програмата Coachbuilt  - роудстърът Bacalar, кръстен на езерото на мексиканския полуостров Юкатан. Гранд-турърът е базиран на шасито на кабриолета Continental GTC, но с това сходствата приключват. 

Единственият общ детайл на каросерията са дръжките на вратите, които се е наложило да бъдат запазени заради датчиците на системата за безкключов достъп. Бакалар ще бъде произведен сам в 12 бройки. Цената ще е над 1.5 милиона британски лири. 

За втория модел в рамките на Coachbuilt изданието Autocar  разказа още през декември 2021 година. А днес Mulliner разкри и името на новата кола. Ателието реши да продължи традицията на географско кръщаване и кръсти колата в чест на езерото Батур, разположено в кратера на активния вулкан Губубг-Батур на индонезийския остров Бали. 

По предварителни данни, за основа на Bentley Mulliner Batur ще послужи купето на Continental GT Speed с битурбодвигателя W12 6.0 с мощност от 659 конски сили и 900 Нм въртящ момент. 

От Bentley заявяват, че автомобилът ще получи изцяло оригинална каросерия, при което тя ще бъде изпълнена в стилистиката, намекваща за вида на бъдещите електромобили на компанията. Съобщава се още, че тиражът на колата ще бъде увелчен до 25 бройки, а началната цена ще е 1,5-2 милиона британски лири. Цената ще направи купето най-скъпото ново Bentley в историята. За дизайна ще отговаря Андреас Миндт. Той дойде в компанията през януари 2021 година, като преди това работи 6 години за Audi.

КОМЕНТИРАЙ