Новият Volkswagen Caddy: Първи подробности и СНИМКИ

  • 26.12.2019 8:55 /
  • 12556 /
  • 0
Новият Volkswagen Caddy: Първи подробности и СНИМКИ

Марката "Volkswagen Търговски автомобили" показа първите дизайнерски рисунки на новия Caddy.

Известно е, че пътническата и товарната версия на колата ще се появят още през идната година. 

По рисунките се вижда, че интериорът на автомобила ще бъде изцяло променен. Производителят отбелязва, че на преразглеждане са били подложени всичките варианти на компактния ван, при което само замисъла на колата се е запазил - това е автомобил с голямо вътрешно пространство и могат избор на конфигурации.  

Новият автомобил изглежда по-спортно от своя предшественик благодарение на новия дизайн на тавана си, обемните релефи на страничните части на каросерията, подчертаващи неподправения облик на Caddy.

Джантите на автомобила са станали по-големи, решетката на радиатора е по-тясна, а логото - по-голямо. 

Появили са се светодиодни дневни светлини и хромирана лента, която ги съединява. Също така са налице и спортни въздухозаборници по бронята.

На рисунката се откроява вертикално разположените тесни светодиодни фарове в задната част на автомобила. 

В пътническата версия на Caddy те ще бъдат точно такива, също така за тази версия се предвижда по-голям заден прозорец. 

От компанията очакват, че в бъдеще феновете на спорта и активната почивка ще се загледат в този модел и ще видят в него практична алтернатива на по-обикновените аналози. 

Серийният модел най-вероятно няма да изглежда толкова спортно, както е представен на скиците. Най-вероятно, всичко ще бъде сведено до консервативен и разумен дизайн, по-подходящ за практичен лек търговски автомобил.  

Товарните версии в стандартната окомплектова ще бъдат оборудвани с подемна врата, вратите, които се отварят настрани, ще са достъпни само с доплащане. 

Колата е базирана на платформата MQB на VW Group, която е универсална и е способна да носи няколкото варианта на колесни бази на новото Caddy.

Компактният ван от настоящата генерация се продава с двигател с обем 1.6 литра и мощност 110 сили или 1.4-литров турбо двигател с мощност 125 конски сили. Има и 2-литров двигател с мощност 110 и 140 конски сили. 

Има четири варианта на скоростната кутия - 5 или 6-степенна механика или 6 и 7-степенен робот (DSG).

Задвижването е или на предните колела или 4х4. 

КОМЕНТИРАЙ