Новият роторен турбодвигател на Mazda е готов!

  • 27.06.2019 10:00 /
  • 5083 /
  • 0
Новият роторен турбодвигател на Mazda е готов!

Два патента, подадени за разглеждане от компанията Mazda, описват роторен двигател с турбина, който, ако бъде пуснат в производство, ще бъде монтиран на наследника на дългоочакваната RX-7. Mazda от много време говори за намерението си да изкара на пазара нов спортен автомобил с роторен двигател, но обеща да направи това само тогава, когато характеристиките му ще съответстват на показателите за ефективност и екологичност. 

Това означава, че Mazda, в крайна сметка, е успяла да постигне поставените цели. 

Двигателят, описан в документите, има нова, по-ефективна изпускателна система и турбокомпресор с нова конструкция.  

 

 

Заявките за патентите са подадени на японски език. Те съдържат допълнителна информация за иновативна трансмисия и подчертават повишената мощност на нови роторен двигател, спрямо предишния. Японският производител възнамерява да използва новия мотор и за създаването на хибридни силови установки.  

 

 

 

Първият турбиниран роторен двигател може да бъде монтиран на концепта на Mazda RX-Vision 2015 година, ако компанията все пак се реши да вкара в серийно производство агрегата. Вероятно, това може да стане по случай 100-тната годишнина на Mazda, която ще бъде отбелязана през 2020 година. Ръководителят на отдела за изследвания и разработки на Mazda Киьоши Фудзивара отрече тази възможност още през декември 2017 година. При това обаче той заяви, че денят, в който новата спортна кола на Mazda с роторен двигател стане реалност, със сигурност ще настъпи. 

Резултат с изображение за Новый роторный турбодвигатель Mazda готов!

КОМЕНТИРАЙ