Новият Porsche Macan ще получи дисплей с добавена реалност

  • 04.01.2024 9:10 /
  • 7282 /
  • 2
Новият Porsche Macan ще получи дисплей с добавена реалност

Представиха официални снимки на интериора на новия Porsche Macan EV. Macan ще има три екрана отпред. Един от екраните, разположени пред водача, ще има диагонал от 12,6 инча, докато другите два екрана ще имат диагонал от 10,9 инча и ще бъдат достъпни и за пътниците.

Истинската звезда на кабината на Macan обаче ще е 87-инчовият head-up дисплей. Porsche твърди, че това е един от най-големите head-up дисплеи, налични в серийните автомобили до момента. Този екран ще покаже навигационни подкани и друга полезна информация.

Медийната система Macan ще бъде базирана на операционната система Android и ще поддържа различни приложения, включително Spotify, YouTube и WebEx.

Собствениците ще могат да избират между навигационните системи на Google и Apple, което им дава повече свобода на избор.

Впечатляващи са и техническите характеристики на новия Macan. Автомобилът ще бъде оборудван с два електромотора с обща мощност около 600 к.с. и задвижване на четирите колела.

Той ще има и тягова батерия с капацитет около 100 кВтч, което ще му осигури достатъчен пробег за комфортни пътувания на дълги разстояния.

Също толкова интересна характеристика на новия Macan ще бъде изцяло управляемото шаси с кормилни задни колела, което значително ще увеличи неговата маневреност и управление.

Пълната премиера на новото Porsche Macan е насрочена за началото на 2024 година. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ХАХА
    04.01.2024 10:34
    И ще изминава 300 км. Супер. елевизор на колела. Като добавим и тегло от 3 тона и става още по готино.
  • AVATR
    06.01.2024 8:17
    СТРАШНА РАБОТА , ВСИЧКО ТОВА ГО ИМА БАЗОВО В AVATR11 И AVATR12 САМО ДЕТО ПРОБЕГА Е ПО ГОЛЯМ :)