Новият Москвич се оказа много скъп за руснаците, ето как ще стане по-евтин

  • 06.03.2023 8:32 /
  • 14155 /
  • 1
Новият Москвич се оказа много скъп за руснаците, ето как ще стане по-евтин

В момента възродената марка Москвич предлага на пазара само една версия на модела 3, чиято цена е 1 970 000 рубли, равняваща се приблизително на 48 000 лева. За повечето купувачи обаче тази сума е прекалено висока, за което говорят и продажбите.

За първите два месеца от пускането на пазара на Москвич 3 са продадени само 36 бройки. В тази връзка експерти предлагат да се намали цената на автомобила до 1.5 милиона рубли (36 000 лева). За да се случи това, оборудването трябва да бъде опростено. Очакваният външен вид на такова превозно средство също би бил по-различен.

Вместо 17-цолови лети джанти, кросоувърът може да бъде оборудван с стоманени колела с диаметър 16 цола. Небоядисаните пластмасови дръжки на вратите, външните огледала и броните също ще помогнат за намаляване на цената на автомобила. Освен това дизайнерите на Quto.ru предлагат да се премахнат хромираните части от дизайна.

От списъка с опции на модела могат да бъдат премахнати електронната стабилизираща система, климатикът, мултимедийната система, както и камерата за задно виждане със сензори за паркиране, круиз контролът, системата за влизане без ключ и бутонът за стартиране на двигателя. Бюджетната версия може да включва само въздушна възглавница за водача, електрически прозорци и ABS система.

„Евтиният“ кросоувър може да се задвижва от 1.6-литров атмосферен двигател с мощност 109 конски сили, който да бъде оборудван с шестстепенна механична скоростна кутия. Според експертите всички тези опростявания ще намалят цената на Москвича до милион и половина рубли (36 000 лева).

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Batio
    08.03.2023 7:28
    Еее то в такъв случай,махайте го изцяло! То такива без нищо вие имахте. Ама пък сте им свикнали,че и нас научихте!