Новият кросоувър на Шкода: световната премиера ще е през март СНИМКИ

  • 26.01.2021 8:48 /
  • 4766 /
  • 1
Новият кросоувър на Шкода: световната премиера ще е през март СНИМКИ

Шкода анонсира средноразмерния си (Mid-size SUV) кросоувър Skoda Kushaq 2021 за Индия и пазарите ѝ за износ.

Моделът ще продължи моделната гама на кросоувърите Karoq, Kodiaq и Kamiq - името по традиция започва с буквата K и завършва с Q.

Кушак е базиран на платформата MQB-A0-IN, тоест упростена и адаптирана за Индия версия на глобалното модулно шаси на концерна Volkswagen.

Колесната база на новата кола е 2651 мм, така че за петима пътници и багаж място ще има достатъчно. За сравнение: колесната база на VW Tiguan е 2678 мм, а на Mitsubishi Outlander - 2670 мм.

Дуги данни за габаритите на автомобила компанията засега не съобщава. 

Под камуфлажа е трудно да се види в детайл дизайна на автомобила, но ни се обещава, че става дума за "изискан европейски стил, съчетан с индийската самобитност". 

Kushaq ще бъде оборудван с два бензинови двигателя: 1,0- и 1,5-литрови TSI в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенен автомат DSG и предно предаване. 

Интериорът засега е държан в тайна, но е известно, че в автомобила ще има мултимедийна система със сензорен екран, монтирана в центъра на таблото с прибоите, както и климатик. За топ версиите е предвиден автоматичен климат контрол. 

Автомобилът ще идва в комплект с редица функции на MySkoda Connect, които ще пдобрят качеството на шофиране, както и безопасността на транспортното средство. 

В оборудването са включени още система за подпомагане при тръгване от наклон, круиз контрол, датчици за дъжд и светлина, както и система за контрол на налягането в гумите, при което последната ще бъде достъпна в качеството на опция наред със светодиодни фарове и дневни светлини. 

В автомобила ще може да се онтират до шест въздушни възглавници, при което възглавниците за шофьора и пътника до него са влючени в стандартното оборудване. 

Премиерата на автомобила ще се състои през март, а малко след това колата трябва да се появи на индийския пазар. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • АНОНИМЕН
    27.01.2021 5:58
    страхотно