Новият кросоувър на Skoda ще се казва Kylaq: какво се знае за него

https://auto.blitz.bg/novini/noviyat-krosouvar-na-skoda-shte-se-kazva-kylaq-kakvo-se-znae-za-nego Auto.blitz.bg
Новият кросоувър на Skoda ще се казва Kylaq: какво се знае за него

Името на новата Skoda е известно: започва с K и завършва с Q. Имената на всички кросоувъри на чешката марка започват с K и завършват с Q, като новият модел няма да е изключение от това правило – ще да се нарича Kylaq.

Освен това хиляди хора избраха името на новия продукт за това, в Индия, страната, за която е предназначен Kylaq, стартираха национална кампания „Назовете вашата Skoda“ и мнозинството гласуваха; за това име. Kylaq се превежда от санскрит като "кристал".

Kylaq е дълъг четири метра субкомпактен SUV, така че отговаря на изискванията за данъчни стимули в Индия. Освен това това е най-малкият кросоувър в текущата моделна линия на цялата група Volkswagen. Ако го сравним с други модели на Skoda, той е дори по-малък от Fabia (4,1 метра).

Моделът е базиран на опростена версия на платформата MQB-A0-IN, а кросоувърът се задвижва от 1.0-литров двигател с мощност 115 конски сили.

Той ще бъде съчетан както с шестстепенна механична скоростна кутия, така и с шестстепенна автоматична скоростна кутия. И в момента това е всичко, което се знае за технологията Skoda Kylaq.

Стартирането в Индия е планирано за 2025 г.

Autocar India предполага, че в началото на продажбите за модела ще бъдат налични опции като камери за кръгов обзор и набор от ADAS системи.

Предварителната цена на Kylaq е от 800 хиляди до 1,4 милиона рупии (от 16691 до 29210 лева по днешния курс). Е, новият продукт ще трябва да се конкурира с Hyundai Venue, Tata Nexon, Kia Sonet и Maruti Brezza.

 

Горещи

Коментирай