Новият Hyundai Santa Fe: Петото поколение не се спаси от даунсайзинга и електрификацията СНИМКИ

  • 16.08.2023 7:00 /
  • 10324 /
  • 2
Новият Hyundai Santa Fe: Петото поколение не се спаси от даунсайзинга и електрификацията СНИМКИ

Нов Hyundai Santa Fe: офроуд версия, гама на двигателите и габарити. Автомобилният производител разкри подробности за модела, въпреки че извън Южна Корея новата кола ще най-рано след шест месеца.

Благодарение на ъгловия дизайн и разпънатото междуосие е възможно да се увеличи капацитетът на кабината и багажника, има повече секции за малки неща.

Има изненада и при двигателите: Hyundai Santa Fe е загубил дизеловия си двигател и ще се предлага само с такъв с четири цилиндъра.

Петото поколение на Hyundai Santa Fe бе разкрито с официални снимки преди три седмици. Сега вече са обявени и характеристиките: общата дължина се е увеличила с 45 милиметра, ширината - с 35 милиметра, разстоянието между осите - с 50 милиметра.

Кабината е станала по-удобна за пътниците: както на втория, така и на третия ред има повече място за краката и над главата.

Кубичната форма на задницата и композитните светлини позволиха да се увеличи отвора на петата врата с 13 процента повече до 1275 милиметра. Обемът на багажника в триредовата конфигурация се е увеличил от 634 на 725 литра.

На официалните снимки Hyundai Santa Fe е изобразен като кемпер с палатка на покрива и място за отдих в кабината. Веднага бе обявена и "офроуд" версия на XRT с голям багажник, стълба, специални стойки а ла Land Rover Defender и "зъбати" гуми.

В началото Hyundai Santa Fe ще се продава само с бензинови двигатели. Базовата версия ще е с 2,5-литров "атмосферен" двигател (194 сили, 246 Нм) и 8-степенен автоматик.

Като опцията може да се поръча турбо двигател със същия обем (281 сили, 422 Нм) с 8-степенен "робот".

Хибридите, базирани на 1.6 турбо двигател и 6-степенен автоматик с вграден електромотор, ще се появят по-късно. Първо, ще се появи обикновен хибрид, след което има и плъг ин хибрид с увеличена батерия.

Конфигурациите и цените на новата кола ще бъдат разкрити преди края на август, но засега само за южнокорейския пазар.

В Европа и САЩ петото поколение на Hyundai Santa Fe ще се появи през първото тримесечие на 2024 г., а характеристиките на местните версии ще бъдат обявени през есента.

В момента кросоувърът струва от 30 до 44 хиляди долара.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • туй не го разбрах.
    14.08.2023 11:13
    "Hyundai Santa Fe е загубил дизеловия си двигател и ще се предлага само с такъв с четири цилиндъра." Тука има. Тука нема.
  • Баджанака (на Хана Крум)
    14.08.2023 20:35
    То не че те са го разбрали, ама преписали...