Новият автопилот на Tesla се оказа негоден при тази ситуация и стана катастрофа ВИДЕО

  • 09.02.2022 8:54 /
  • 6087 /
  • 0
Новият автопилот на Tesla се оказа негоден при тази ситуация и стана катастрофа ВИДЕО

Компанията Tesla от миналата година насам провежда тестове на система за автономно шофиране от ново поколение Full Self-Driving (FSD). Дадената технология позволява на електромобилите на марката бързо да се ориентира в пространството, да се настройва предвид обкръжаващата я обстановката, а също и оперативно да реагира на другите участници в движението, пътните знаци и сигналите на светофара. 

При това автономната система се изпитва от обикновени собственици на електромобилите, които от време на време се оплакват от работата на автопилота. Поредният проблем със системата на Тесла бе заснет от шофьора с помощта на видеорегистратор. 

На публикувано видео собственик на Тесла се придвижва из Калифорния с включения автопилот Full Self-Driving.

За да избегне извънредните ситуации, шофьорът през цялото време държи волана с ръка. На пригодените шосета новото поколение на автопилота не изпитва никакви трудности. Системата доста оперативно реагира на заобикалящата я среда, забелязва другите автомобили и спокойно изпълнява маневрите. 

Проблемите започват, когато Теслата се озовава в тесните градски улици. 

По време на поредния завой автопилотът не успява да запази траекторията на движение в рамките на пътната маркировка, в резултат на което електромобилът се блъска в пластмасов ограничител на велосипедна алея. 

Независимо от това, че шофьорът през цялото време се старае да следи движенията на колата, той не успява да реагира на грешката на системата. В резултат на удара леко е повредена предната броня на Теслата.

През октомври миналата година властите в САЩ настояха от компанията Тесла да изтегли електромобилите, които са оборудвани с новия автопилот Full Self-Driving.

Специалистите съобщиха, че дефектната система за автономно шофиране представлява опасност за другите транспортни средства. 

КОМЕНТИРАЙ