Новите линейки в Лондон са като космически кораби СНИМКИ

  • 01.10.2019 8:30 /
  • 5585 /
  • 0
Новите линейки в Лондон са като космически кораби СНИМКИ

По улиците на Великобритания се появиха нови линейки на Бърза помощ. Те са дошли от бъдещето и представляват сами по себе си мини-мобилна болница. 

Способни са да развиват скорост до 160 километра в час, снабдени са с най-съвременното диагностично и медицинско оборудване. 

Иновационната "линейка"

Новите медицински автомобили на Aseco се отличават не само със скоростта си. Те са значително по-големи от предшествениците си. 

Основният инженер на проекта, Фил Бивен, казва за своето творение следното: "Повечето линейки доставят пациента в болницата, но нашата доставя болницата до пациента". 

Естествено, в тези думи има известно преувеличение, но възможностите, които предоставя този автомобил на медицинския екип за оказване на медицинска помощ на пострадалия, са съществено увеличени. 

Освен апаратурата, която е налична и в сегашните линейки, в Aseco е монтирано доста допълнително оборудване. 

Има рентгенов апарат, мини лаборатория за анализ на кръвта, апарат за експресна диагностика на инсулти, цялата необходима апаратура и оборудване за провеждането на реанимационни дейности. 

Тази "линейка" е готова да помогне на всеки във всяка ситуация. 

Безопасността на пациента и медицинския екип 

Създателите на медицинския специализиран автомобил са се погрижили и за безопасността на намиращите се в него хора.

Носилката за пациента се закрепя в центъра на фургона. 

Медиците ще оказват помощ, седейки, при движение на автомобила те ще са обезопасени с колани. 

Всичко необходимо за оказването на помощ е разположено на една ръка разстояние. 

"Линейката", снабдена със съвременното оборудване, е по-бърза от тези, които се използват в момента, и действително дава шанс на медиците да спасят повече животи. Все пак в извънредни ситуации е ценна всяка една минута. 

Мобилният медицински комплекс Aseco струва около 250 000 британски лири.

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

 

КОМЕНТИРАЙ