Новите електромобили Citroen за 6000 евро вече излязоха на пътя СНИМКИ

  • 12.09.2020 8:50 /
  • 31784 /
  • 1
Новите електромобили Citroen за 6000 евро вече излязоха на пътя СНИМКИ

Градският електрически автомобил Citroen Ami, представен от френската марка през февруари тази година, стана част от автопарка на парижка услуга под наем Free2Move.

Специално за услугата компанията пусна двадесет особени електромобила Ami, които трябва да привлекат вниманието на клиентите с необичайния си цвят.

Всяка от 20-те електрически коли Citroen е направен в специален дизайн, който буквално е пронизан с улиците и кварталите на Париж. Електромобилът ще стане не просто превозно средство, а истински приятел (в превод от френски Ami означава приятел).

Самата кола е невероятно компактна. Размерите й са: дължина - 2,41 метра, ширина - 1,39 метра, височина - 1,52 метра. Теглото й е 485 кг, което е много малко в сравнение с други градски автомобили.

Благодарение на компактните си размери, новият Citroen Ami попада в категорията квадроцикли. В Европейския съюз такива превозни средства могат да се шофират от 16-годишна възраст (във Франция - от 14-годишна възраст).

Citroen представи удивителен и много евтин електромобил ВИДЕО

Електромобилът е оборудван с 5,5 кВтч батерия, способна да осигури пробег от 70 км. Това е напълно достатъчно за придвижване из града. За пълното зареждане на батерията на електрическата кола от битовата мрежа ще са необходими 3 часа.

Батерията захранва скромен електромотор само с 8 конски сили". Тази мощност позволява на Ami да се движи с максималната си скорост от 45 км / ч.

Цената на Citroen Ami във Франция е 6000 евро. От началото на приемането на предварителни поръчки голям брой французи са закупили електрическата кола или са я наели за дълго време. Месечният абонамент е 9,90 евро плюс 0,26 евро на минута употреба. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Френски Ужас
    12.09.2020 10:01
    И 6 Euro не давам,това е много зле.