Нови подробности за следващото поколение на Volkswagen Passat: Колата ще е вече само ... СНИМКИ

  • 17.07.2023 7:44 /
  • 8445 /
  • 0
Нови подробности за следващото поколение на Volkswagen Passat: Колата ще е вече само ... СНИМКИ

Volkswagen разкри първи подробности за новия Passat. Пресслужбата публикува снимки на модела от деветото поколение в камуфлажен филм и разказа за неговите размери и оборудване.

Седанът Passat беше официално оттеглен , а комбито ще бъде един от първите модели на Volkswagen на новата платформа MQB Evo, заедно с кросоувъра Tiguan от 2024 г.

С него новият Passat, който забележимо е пораснал по размер, ще сподели и техническия "пълнеж".

Дължината на комбито със смяната на поколението ще нарасне до 4917 милиметра - с цели 144 милиметра повече от предшественика. Значителна част (50 милиметра) ще падне върху междуосието. Ширината ще се увеличи с 20 милиметра, височината - със седем.

Разбира се, промените ще засегнат и вътрешното пространство. Пространството за краката ще се увеличи с 50 милиметра, обемът на багажника с 40 литра и 140 литра с повдигнати и сгънати задни седалки, достигайки съответно 690 литра и 1920 литра.

Основните елементи на оборудването съвпадат с платформата на Tiguan : 10,25-инчов цифров панел за приборите и 12,9-инчов екран на мултимедийната система, който ще бъде увеличен до 15 инча срещу допълнително заплащане.

Като опция ще се предлагат head-up дисплей и матрични фарове с дълги светлини, които осветяват пътя на 500 метра напред, както и обновена версия на адаптивното окачване DCC Pro.

Що се отнася до двигателите, Passat ще получи бензинови, дизелови и PHEV агрегати. Plug-in хибридите ще развиват от 204 до 272 конски сили, а батериите им ще осигуряват до 120 километра пробег на ток и ще поддържат DC зареждане.

Неофициално флагманският електрически автомобил ID.7 бе нарочен за наследник на седана Passat. Това е лифтбек, той е по-голям (около пет метра дължина) и се основава на модулната платформа MEB, която е в основата и на други модели от линията ID.

В своя арсенал колата ще разполага с електрически мотор с мощност 286 конски сили, "интелигентна" система за климатичен контрол със сензор за позиция на слънцето и друга модерна електроника. Продажбите ще стартират преди края на годината.

 

 

КОМЕНТИРАЙ