Новата Lada 4X4 Vision възхити Московския автосалон: Легендарната Нива излиза в пенсия (СНИМКИ)

 • 31.08.2018 12:20 /
 • 7408 /
 • 2
Новата Lada 4X4 Vision възхити Московския автосалон: Легендарната Нива излиза в пенсия (СНИМКИ)

Новата LADA 4X4 Vision беше представена на международния автосалон в Москва ММАС-2018 и се оказа коренно различна кола от "старицата" - Niva.

Концептуалният модел на Lada 4x4 Vision бе показан на събитието от руско-френския производител АвтоВАЗ. Този модел е предназначен да замени през следващата година Lada 4x4 (по-рано наречена "Нива").

При представянето на всъдеходния автомобил, главният дизайнер на ВАЗ, Стеф Матин, заяви, че руснаците ще се гордеят с тази кола, но техническите характеристики не бяха разкрити.

Прототипът изглежда наистина впечатляващ и ефектен - вероятно не само руски, но и френски дизайнери са работили върху него. Все пак АвтоВАЗ е управляван от френско-японският алианс Renault-Nissan.

Външният вид на новата LADA 4X4 Vision е създаден в фирмения X-стил на компанията, която отличава всички нови автомобили на марката. Веднага правят впечатление решетката пред радиатора, 21-инчовите джанти, панорамният люк на покрива, светодиодните фарове, а предните мигачи са вградени в предния капак. 

Дизайнът на вътрешността на новия автомобил е модерен като се вижда и цветен диcплeй в тaблoто. Шофьорът и пътниците ще могат да се разположат на седалки със спортна визия. 

Първоначално е възможно да си помислине, че автомобилът притежава три врати. Всъщност, зад предните две врати са поставени още две по-малки, отварящи се обратно на посоката на движение, както е и при Rolls-Royce.

Новата Lada 4x4, предшественик на който е концептът Lada 4x4 Vision, трябва да бъде пуснат в производство през следващата година. Технически, колата ще се базира на платформата B0, която използва Renault Logan. Същевременно старата "Нива" ще бъде произвеждана успоредно поне още три години. /auto.blitz.bg

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • visvoer
  31.08.2018 14:15
  https://www.carscoops.com/2018/08/lada-4x4-vision-concept-goes-official-moscow-show-preview-next-niva/#lg=1&slide=44
 • Мунчо
  02.09.2018 12:51
  Аато ВАЗ + Рено-Нисан, са свършили добра работа!