Новата фейслифтова Skoda Octavia се появи в ново ВИДЕО

  • 06.02.2024 8:17 /
  • 2980 /
  • 0
Новата фейслифтова Skoda Octavia се появи в ново ВИДЕО

Премиерата на обновения модел на чешката марка, част от групата Volkswagen, ще се състои следващия месец. Марката Skoda произвежда Octavia от 1996 г., като през последното време моделът успя да смени поколенията три пъти.

Сегашното четвърто поколение дебютира през 2019 г. Octavia се предлага в два типа каросерия – лифтбек и комби. Напомняме, че глобалните продажби на модела в края на 2022 г. намаляха с 30% до 141,1 хиляди бройки.

И в края на миналата година автомобилите с пет врати показаха забележим ръст: тиражът възлиза на 191,9 хиляди единици (36% повече през 2022 г.). Octavia запази титлата си на бестселър на марката.

Сега популярният модел се подготвя за планиран фейслифт, първият тийзър на бъдещия нов продукт се появи в началото на този месец. Сега чешката марка публикува още едно кратко видео с обновения лифтбек Skoda Octavia.

Съдейки по тийзъра, актуализацията ще донесе различна оптика на предницата на модела - формата ще остане същата, но дизайнът ще бъде различен. Любопитно е, че последния път колата показа нови светлини под формата на LED „зъбчета“, скосени към решетката на радиатора, но в новото видео те не се виждат.

На маркираната екранна снимка обаче могат да се видят малки ивици.

Автомобилът в новото видео има разпознаваема маркова радиаторна решетка с хромирана облицовка и шарка от черни вертикални линии. В профил се виждат обикновени дръжки на вратите и традиционни външни огледала с повторители на мигачи. Задните светлини вероятно са останали в същата форма, между тях има голям надпис с името на марката. На покрива на лифтбека може да се види антена с перка на акула. Очаква се обновената Octavia да има ретуширани и двете брони.

Като част от актуализацията, Skoda Octavia вероятно ще получи нова информационно-развлекателна система с по-големи сензорни екрани (настоящите лифтбеци и комбита имат 8- до 10-инчови сензорни екрани в кабината).

В допълнение, автомобилите с пет врати могат да преразгледат виртуалното арматурно табло и да надстроят блока за управление на климатика. Най-вероятно с Octavia ще бъдат предложени и нови материали и цветови опции за вътрешна облицовка.

По предварителни данни на европейския пазар обновената Skoda Octavia ще продължи да се предлага с еднолитров бензинов двигател TSI с турбокомпресор, 1.5- и 2.0-литров TSI турбо-четворка, както и двулитров TDI турбодизел. Възможно е всички версии на модела да имат допълнителен мек хибрид. Вероятно акумулаторният хибрид Octavia iV ще последва други бензино-електрически модели от групата на VW и в резултат ще получи агрегат, базиран на 1,5-литров TSI турбо двигател, докато настоящата версия е базирана на 1,4 TSI.

Дебютът на обновената Octavia ще се състои следващия месец. Вероятно обновените лифтбеци и комбита ще бъдат по-скъпи в сравнение с версиите преди фейслифта.

На вътрешния пазар закупуването на лифтбек сега ще струва 619 900 чешки крони, а за комби ще се искат най-малко 659 900 крони..

 

КОМЕНТИРАЙ