Новата Alfa Romeo Milano предизвика голям скандал, защото...

  • 14.04.2024 12:50 /
  • 2833 /
  • 0
Новата Alfa Romeo Milano предизвика голям скандал, защото...

Новата Alfa Romeo Milano току що дебютира и вече предизвика скандал. Италианският министър на индустрията Адолфо Урсо разкритикува автомобилния производител за решението му да произведе първия електрически кросоувър на марката в друга страна, пише Automotibe News Europe.

Работата е там, че кросоувърът Alfa Romeo Milano в хибридни и електрически версии ще се произвежда в завод в полския град Тихи. Изборът е очевиден, като се има предвид, че именно там се произвеждат събратята им - Fiat 600 и Jeep Avenger, които са изградени на същата платформа на концерна Stellantis.

Адолфо Урсо обаче е възмутен, че кола с такова „италианско“ име, а освен това и първият масов електромобил на Alfa Romeo, се произвежда в друга страна. Също така това е първият модел на марката, който не се сглобява в Италия.

„Кола, наречена Milano, не може да се произвежда в Полша. Това е забранено от италианското законодателство“, казва италианският министър на индустрията.

Работата е там, че в Италия през 2003 г. беше приет закон, който забранява представянето на чуждестранни стоки като италиански. На първо място, това се отнася за хранителни продукти, които се свързват с Италия, но се отнася и за други продукти.

Маневрен, здрав и комфортен: Показаха новия Toyota Land Cruiser ВИДЕО

В същото време главният изпълнителен директор на концерна Stellantis Карлос Таварес обясни, че производството на Alfa Romeo Milano в Полша е позволило да се намали цената му с 10 000 евро (до 30 000 евро в базовата версия).

Припомняме, че новата Alfa Romeo Milano е компактен 4,17-метров кросоувър за града. Моделът ще се произвежда в хибридна версия със 136 конски сили и в електрически версии със 156 и 240 конски сили.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ