Нова зона на комфорта: скоро е премиерата на следващото поколение на C-класа

  • 16.02.2021 20:25 /
  • 1382 /
  • 0
Нова зона на комфорта: скоро е премиерата на следващото поколение на C-класа

Дебютът на петото поколение седан и комби ще се състои на 23 февруари онлайн, на медийната платформа Mercedes me.

„Повишете зоната си на комфорт на ново ниво“ - с този лозунг Mercedes-Benz ще представи новата C-класа във вторник, 23 февруари от 16:00 часа московско време. Световната онлайн премиера на автомобили може да се гледа на живо тук .

C-Class е първият член на гамата производителя на автомобили от Щутгарт, който ще предложи  изцяло електрическа версия в новото си поколение.

Друга ключова характеристика на новата C-Class е представянето на второто поколение MBUX (Mercedes-Benz User Experience) след дебюта ѝ в S-Class.

Това е самообучаваща се система за управление от второ поколение, която може да комуникира със сензорите на автомобила.

MBUX е толкова отзивчива, че може да слуша жестовете на пътниците отзад, позволявайки им да отварят и затварят ролетни щори или да включват светлини за четене.

Така интериорът на автомобила ще стане още по-цифров и интелигентен.

В навечерието на премиерата Mercedes-Benz разпространи тийзър, на който са изобразени профилите на два автомобила. По-близо е застанал седана, а зад него е комбито. 

За съжаление обаче на картинката може да бъдат разгледани само силуетите на двете коли, които са в сянка.

Изображението на фара и част от бронята показва, че предната част на автомобила ще бъде актуализирана заедно с оптиката.

Това все още не е обявено официално, но е известно, че силовите агрегати ще останат четирицилиндрови, тъй като двигателния отсек на новия автомобил не е достатъчно голямо, за да побере редови шестцилиндров двигател. Единствената трансмисия ще бъде 9-степенна автоматична.

По-точна информация ще получим след седем дни.

КОМЕНТИРАЙ