Нова секретна версия на евтиния VW Tiguan беше показана онлайн

https://auto.blitz.bg/novini/nova-sekretna-versiya-na-evtiniya-vw-tiguan-beshe-pokazana-onlayn Auto.blitz.bg
Нова секретна версия на евтиния VW Tiguan беше показана онлайн

2025 Cupra Terramar е друг вариант, базиран на евтиния кросоувър VW Tiguan. Колата засега се пази в тайна, въпреки че вече всичко се знае за този модел.

Новият Cupra Terramar беше показан онлайн преди премиерата си в канала CarSpyMedia. Испанският кросоувър се тества на пътя, а купето е скрито с камуфлажно фолио. Но тялото преди това беше показано на снимката без никаква маскировка.

Новият модел е базиран на 3-то поколение Volkswagen Tiguan. Кросоувърът Cupra Terramar за 2025 г. е сходен по размери с техническия си роднина с дължина на каросерията около 4,5 м, а външният вид е много по-агресивен от този на немския модел.

Очаква се задвижването да включва същите 1,5-литрови и 2-литрови редови четиримоторни двигатели, които се намират в Tiguan. Както и няколко хибридни модификации с мощност от 201 и 268 конски сили. Може би в Испания тези опции ще бъдат направени още по-мощни, за да отговарят на имиджа на динамичен производител.

До 2018 г. марката Cupra беше линия от спортни модели на испанската компания SEAT, а сега е отделена в отделна марка. Премиерата на новия кросоувър се очаква преди края на 2024 г.

Горещи

Коментирай