Нова Mazda в ретро стил удиви с дизайна си СНИМКИ

  • 04.04.2021 8:50 /
  • 6064 /
  • 0
Нова Mazda в ретро стил удиви с дизайна си СНИМКИ

Студенти от Автомобилния колеж в Нихон, Япония, създадоха уникален спортен автомобил, който е посветен на първата кола с роторен двигател на Mazda. Новият автомобил е получил името Cosmo Vision, като е базиран на серийния роудстър MX-5. 

Създателите на автомобила са отдали почит на първия автомобил от японската марка, оборудван с роторен агрегат - Mazda Cosmo. Колата, която се е появила за първи път на конвейера през 1957 г., е получила името си в чест на международната космическа надпревара от средата на 20-ти век.

По този начин от Mazda са искали да направят акцент върху усъвършенстваните технологии, използвани в луксозния спортен автомобил.

Mazda обнови своя революционен двигател Skyactiv-X СНИМКИ

Оригиналният автомобил е оборудван с 1,0-литров двуроторен двигател, който развива мощност от 110 или 130 к.с. и работи с механична скоростна трансмисия.

От MX-5 съживената кола е получила шасито и агрегатите. Каросерията е напълно преработена. Решено е било салонът да остане, както си е бил преди това. Същото може да се каже и за двигателя - стандартният 1,5-литров агрегат от MX-5 не е бил пипнат.

Ето как изглежда Mazda MX-5 с пробег от над 800 хил. км СНИМКИ

Припомняме, че Mazda не произвежда автомобили с роторни двигатели от 2012 г., но това ще се промени през 2022 г. Производителят планира да се върне към производството на автомобили с подобни агрегати, които могат да се използват като генератори в хибридни модели. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ