Нова класация посочи най-дорите комбита за 2024 година

https://auto.blitz.bg/novini/nova-klasaciya-posochi-nay-dorite-kombita-za-2024-godina Auto.blitz.bg
Нова класация посочи най-дорите комбита за 2024 година

Въпреки факта, че автомобилният пазар все повече се завладява от SUV, победата им далеч не е окончателна. А автомобилните ентусиасти могат да си купят отлични комбита, които съчетават мощност, динамика и практичност.

Универсалните автомобили могат да отговорят на всяка нужда по отношение на размер, производителност и функционалност. Независимо дали става въпрос за отличен комфорт на возене, изключителна ефективност или производителност и управление на суперавтомобил – има комби, което ще задоволи водача с напълно различни изисквания.

Autocar е събрал дузина опции, които могат да покрият най-широк спектър от нужди.

Шкода Супърб

Моделът от четвърто поколение разчита на практичност, гъвкавост, комфорт и простота, но този път вътре в Superb има още повече място и още по-ефективен двигател под капака. Моделът е изграден на същата платформа MQB Evo като Volkswagen Passat, така че предлага същите 690 литра багажник или 1920 литра със сгънати задни седалки. В plug-in хибрида багажното отделение е намалено до 510 литра, но водачът получава увеличена батерия. Като цяло новият Superb не е много спортен или особено удобен, но успява добре да балансира между тези две характеристики. На пътя това е доста послушна и упорита кола.

BMW Серия 5 Туринг

BMW Серия 5 Туринг остава комби, което покрива всеки възможен аспект и все още е почти недосегаем за конкуренцията. Елегантен стил, лесно управление, голямо вътрешно пространство и куп други функции правят този немски автомобил лидер в нишата. Обемът на багажника е 560 литра (намалява до 430 литра в PHEV - плъг ин хибрид). Сгънете задната седалка обаче и ще имате до 1700 литра на разположение за всякакви нужди. Освен това задното окачване тук е проектирано специално за тежки товари. В допълнение, Серия 5 крие добре обемността си с превъзходно управление и впечатляваща маневреност. През последните години гамата двигатели е намалена до четирицилиндрови дизелови и бензинови варианти и мощен шестцилиндров бензинов вариант. Производителят предлага и модел PHEV.

Дачия Джогър

Jogger предлага цялото пространството, от които се нуждаете, включително наистина полезен трети ред седалки, за много по-малко пари от повечето стандартни хечбеци. И това не означава, че шофьорите на Jogger ще трябва да се откажат от много удобства. Да, интериорът на автомобила е по-скромен от този на конкурентите, но е оборудван с всичко необходимо. Изберете от много изгодно ниво на оборудване от висок клас и ще получите отопляеми седалки, круиз контрол и сателитна навигация, както и информационно-развлекателна система със сензорен екран, която работи по-логично от много по-модерни системи. 1,0-литровият бензинов двигател трудно може да се нарече мощен, но благодарение на бързата шестстепенна ръчна скоростна кутия, той се справя доста добре със задачите си. Ако искате автоматична скоростна кутия, Jogger Hybrid е правилният избор, който също предлага много впечатляваща икономия на гориво.

BMW Серия 3 Туринг

Малкият брат на Серия 5 Touring съчетава много от силните страни на по-големия си брат в компактно тяло. Той предлага пъргавина, ангажираност на водача и добре подбран външен вид, който ви кара да се чувствате като у дома си дори на криволичещ участък от пътя. Серия 3 има добре проектиран интериор, а багажникът му побира 500 литра (или 410 литра в PHEV) с монтирана задна седалка. Стандартната гама двигатели на модела вече се състои от 2,0-литров бензинов, 2,0-литров дизелов и 2,0-литров PHEV, но все още можете да имате бензинов или дизелов редови шестцилиндров двигател под формата на M340i и M340d.

Jaguar XF Sportbrake

Дизеловият D200 XF Sportbrake със задно предаване изведнъж се превърна в едно от най-атрактивните предложения на пазара. Заедно с модела получавате може би шасито с най-доброто управление в своя клас, съчетано с отличната кормилна система на Jaguar. Най-добрият модел P300 съчетава 2,0-литров бензинов двигател с мощност 296 к.с. от Jaguar F-Type със задвижване на четирите колела и семеен автомобил при всякакви метеорологични условия, с комфортен интериор и информационно-развлекателна система, достойна за премиум класа.

Citroën C5 X

Комбинирайки стил купе с качества на SUV и комби, пищният френски автомобил проправя свой собствен път към практичността. Мекото окачване може да бъде необичайно, но иначе осигурява гъвкаво и лесно возене, докато меките седалки дават усещане за комфорт. Въпреки елегантния си екстериор, C5 X има просторна кабина, която изглежда добре и е добре сглобена. Моделът предлага и голям багажник, който може да побере много полезни 540 литра багаж с разгънати задни седалки, въпреки че при PHEV тази цифра пада до 485 литра. C5 X се предлага с 1,2-литров бензинов трицилиндров двигател. Става дума за доста прилична силова установка, която може да осигури отлична икономичност, но впечатлението е леко развалено от донякъде капризната автоматична скоростна кутия.

Mercedes-Benz E-класа комби

E-класата става още по-убедителна под формата на комби. Тя предлага просторните 615 литра пространство в багажника, а ако свалите задните седалки, 1830 литра. Въпреки че в случая с PHEV обемите ще бъдат малко по-малки - съответно 460 и 1675 литра. Направени са и няколко промени в най-новата E-класа. Така че Mercedes инвестира добре в екрани и технологии. По-високите нива на оборудване получават това, което Mercedes нарича Superscreen, който съчетава голям централен екран и по-малък екран за пътника. PHEV, в цялата гама, вероятно ще бъде най-удобният, тъй като се предлага с по-меко окачване.

Форд Фокус комби

В продължение на десетилетия средният автомобил на Ford е често срещан избор за семействата. С нарастващата популярност на SUV автомобилите Focus беше изтласкан малко на заден план, до такава степен, че след края на производството на настоящото поколение през 2025 г. няма да има повече модели от ново поколение. И феновете на марката вече скърбят за тази загуба. Focus е оборудван с мек хибриден 1,0-литров трицилиндров двигател или 123 к.с. и шестстепенна ръчна скоростна кутия или 153 к.с. и седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Последният редизайн въведе и огромен мултимедиен екран. Обемът на багажника на модела е 608 литра, като се увеличава до 1653 при сгънати седалки. Ако наистина искате това горещо хечбек изживяване, комбито се предлага и под формата на Ford Focus ST с мощност 276 конски сили.

Toyota Corolla Touring Sports

Напоследък Toyota Corolla е синоним на скучна кола – надеждна, но лишена от чар. Всичко това обаче се промени с пристигането на автомобила от 12-то поколение, който има всички традиционни силни страни на Corolla, но все пак съчетава определен стил с голяма доза привлекателност за водача. Благодарение на архитектурата от следващо поколение на Toyota, Corolla има отличен баланс между возия и управление. В наши дни Corolla е бензиново-електрически хибрид, но имате избор между 1,8-литров или 2,0-литров двигател. 1.8 получи значително увеличение на мощността до 138 к.с.. От своя страна 2.0 получава лек тласък до 193 к.с., което го направи приятно пъргав.

Ауди А6 Авант

Голямото комби на Audi не може да се мери с новата E-класата или удоволствието от шофирането на Серия 5, но все пак има какво да предложи. Предлага се с четирицилиндрови бензинови, дизелови и PHEV двигатели. Има атрактивен, просторен, добре оборудван интериор. И докато мултимедийната система е критикувана за неудобния си опит за тактилна обратна връзка, интерфейсът е бърз и логичен и има отделен екран за климатичен контрол, което я прави по-лесна за използване от някои съвременни системи. Също така A6 Avant печели много точки за практичността на комбито. Достъпът до 565-литровия багажник е през доста широк вход, в който няма неудобен праг. И ако искате да карате бързо, винаги има Audi RS6 Avant с мощен дизелов V6.

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
MarkoX
преди 6 дни

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк:----- https://use.my/estoy

Откажи