Нова каравана впечатлява с екстравагантност и функционалност СНИМКИ

  • 27.08.2023 9:50 /
  • 12661 /
  • 0
Нова каравана впечатлява с екстравагантност и функционалност СНИМКИ

Когато говорим за луксозни превозни средства, обикновено в главата ни изникват брандове като Rolls-Royce, Bentley или пък Mercedes-Benz.

Една каравана обаче изпреварва изброените престижни марки - и като лукс, и като цена. Името ѝ е красноречиво - Elemment Palazzo Superior. Тя е производство на австрийската компания Marchi Mobile, които посочват, че са искали да съчетаят екстравагантното с функционалното, пише "Уебкафе".

И са го направили на над 220 кв. метра площ.

Караваната има два етажа, а над тях покривът ѝ може да се отваря и да се превръща в нощен бар под звездите.

Marchi Mobile я наричат и "имение на колела", чиято странна на вид предна част е вдъхновена от смелия италиански дизайнер Луиджи Колани.

През 70-те години на миналия век той работи по редица спортни болиди, но освен това се опитва да направи камионите по-елегантни и по-аеродинамични.

Чертежи на Колани дават идеята за огромното кръгло предно стъкло, което предлага широка гледка към пътя и околността. Стъклото има и специална функция за слънцезащита, която да предпази пасажерите.

Под капака действа двигател на Volvo с 600 конски сили.

Вижте най-големия всъдеход Hummer в света, наистина е удивителен ВИДЕО

Теглото на караваната е сведено до 28 тона благодарение на карбоновите нишки, от което е изработено купето. Резервоарът за вода осигурява 800 литра чиста питейна вода, климатичната система дава надеждно охлаждане и затопляне, както и опция за циркулация на въздуха.

За банята Elemment Palazzo Superior използва складирана дъждовна вода, за да не хаби питейната.

Към това прибавяме ослепителен лукс под формата на няколко тематични зони, спалня с king size легло, бар с шкаф за вино и стилна баня.

В зоната за почивка например има огромен диван и 42-инчов екран, а кухнята не отстъпва по оборудване на истинска професионална кухня на шеф-готвач. Marchi Mobile уточняват, че част от мебелите са дело на компания, която британското кралско семейство използва за своите имения.

Целият интериор също е вдъхновен от Италия и по-точно от пищните венециански дамаски.

Продуктовите кадри показват изобилие от кадифе, сатен, флорални мотиви и златисти орнаменти навсякъде. Към тях се прибавят и детайли от махагон. Marchi Mobile са се изкушавали да вложат и мрамор, но това е щяло да утежни излишно караваната, и затова се спират на висококачествени имитации на мрамора.

Освен това първоначалната идея на Марио Марки - австриецът, основател на компанията и основен дизайнер на Elemment Palazzo Superior - не е била превозното средство да се продава.

Той е искал да създаде уникална каравана за себе си и близките си, с която да обикаля Европа в комфорт.

Показаха впечатляващ кемпер, пространството е като на апартамент ВИДЕО

"Можете да си поканите приятели и все още да усещате, че имате достатъчно лично пространство", казва Марки пред "Си Ен Ен". Перлата в короната на караваната му обаче е барът под подвижния покрив с мощна озвучителна система.

След като пуска кадри на караваната в социалните си мрежи, предприемачът започва да получава запитвания откъде потребителите могат да си купят същата.

Така започва производството на Elemment Palazzo Superior, което в никакъв случай не може да бъде наречено "серийно".

Освен това Марки категорично отказва да прави сериозни промени в интериорния дизайн, да сменя цветовата му схема или да подменя материали и държи караваната да се продава в оригиналния, измислен от него вид.

Въпросният вид и всичко останало идва на първоначална цена от 4 млн. долара.

 

КОМЕНТИРАЙ